Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Inkiväärisima

Leipomo: Pola
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/9977_20150423_092248_600x600.jpg

3 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin kuori ja mehu
n. 3 cm pala inkivääriä
4 dl sokeria
15 g hiivaa
2,5 l vettä
(rusinoita)

Pese sitruunat ja appelsiini huolellisesti. Kuori sitruunoiden ja appelsiinin kuoret ohuelti esim kuorimaveitsellä, kuoren voi myös raastaa. Katso tarkasti ettei kuoren valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista ja appelsiinista menut.
Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada se isoon astiaa, itse käytän ämpäriä. Liota sokeri veden joukkoon. Lisää sekaan sitruunan ja appelsiinin kuoret ja mehut. Raasta tai pilko inkivääri pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Liota hiiva 0,5 l kädenlämpöistä vettä. Sekoita hiiva-vesiseos lopulta muihin aineksiin kun ne ovat jäähtyneet tarpeeksi. Peitä astia kannella tms. Jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.
Siivilön ja pullota sima.  Lisää halutessasi muutama rusina jokaiseen simapulloon. Sulje pullot ja jätä ne yön yli huoneenlämpööni.
Päästä aamulla hiilihapot pois ja sulje pullot uudelleen. Nosta simapullot kylmään. Kylmässä sima säilyy muutaman viikon.

Ainesosat:

Sitruuna/appelsiini/lime

Kategoriat:

JuomatKevätVappu
- Helppo 1

Kommentit (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa