23.4.2015
3 sitruunan kuori ja mehu
1 appelsiinin kuori ja mehu
n. 3 cm pala inkivääriä
4 dl sokeria
15 g hiivaa
2,5 l vettä
(rusinoita)
Pese sitruunat ja appelsiini huolellisesti. Kuori sitruunoiden ja appelsiinin kuoret ohuelti esim kuorimaveitsellä, kuoren voi myös raastaa. Katso tarkasti ettei kuoren valkoista osaa tule mukaan. Purista sitruunoista ja appelsiinista menut.
Kiehauta 2 litraa vettä ja kaada se isoon astiaa, itse käytän ämpäriä. Liota sokeri veden joukkoon. Lisää sekaan sitruunan ja appelsiinin kuoret ja mehut. Raasta tai pilko inkivääri pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon. Liota hiiva 0,5 l kädenlämpöistä vettä. Sekoita hiiva-vesiseos lopulta muihin aineksiin kun ne ovat jäähtyneet tarpeeksi. Peitä astia kannella tms. Jätä vuorokaudeksi huoneenlämpöön.
Siivilön ja pullota sima. Lisää halutessasi muutama rusina jokaiseen simapulloon. Sulje pullot ja jätä ne yön yli huoneenlämpööni.
Päästä aamulla hiilihapot pois ja sulje pullot uudelleen. Nosta simapullot kylmään. Kylmässä sima säilyy muutaman viikon.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Oi siskoni on inkiväärin ystävä pitääkin joskus tehdä tätä simaa kun hän on tulossa kylään. Ihanan väristä ja kauniit pullot sinulla.