Kinuskikumppani
Gluteeniton ja vehnätön sämpylä
Leipomo: Pola
(1 leipä tai 12 sämpylää)
4,5 dl vettä
2/3 dl öljyä
1/3 dl siirappia
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
5,5 dl/330 g Jytte-jauhoja
Lämmitä sevi, öljy ja siirappi reilun kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu hiiva ja suola. Vaivaa taikinaa voimakkaasti (jos käytössä on yleiskone siitä on apua) 10-15 minuuttia. Vaivaus kannattaa todellakin tehdä, koska vaivaus synnyttää sitkon jota ilman taikina ei nouse. Taikina on löysähköä. Ei ihan vetelää, mutta ei niin tiukkaa että sitä voisi käsin vaivata. Anna taikinan kohota 30-40 minuuttia. Muotoile leipä voideltuun vuokaan tai muotoile sämpylöitä pellille lusikan avulla. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
Kategoriat:
Yhteisön uusimmat reseptit






Kommentit (0)
Ei kommentteja.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta