(1 leipä tai 12 sämpylää)
4,5 dl vettä
2/3 dl öljyä
1/3 dl siirappia
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
5,5 dl/330 g Jytte-jauhoja
Lämmitä sevi, öljy ja siirappi reilun kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon jauhot joihin on sekoitettu hiiva ja suola. Vaivaa taikinaa voimakkaasti (jos käytössä on yleiskone siitä on apua) 10-15 minuuttia. Vaivaus kannattaa todellakin tehdä, koska vaivaus synnyttää sitkon jota ilman taikina ei nouse. Taikina on löysähköä. Ei ihan vetelää, mutta ei niin tiukkaa että sitä voisi käsin vaivata. Anna taikinan kohota 30-40 minuuttia. Muotoile leipä voideltuun vuokaan tai muotoile sämpylöitä pellille lusikan avulla. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.