Kinuskileipomo Pola

Kategoria: Joulu,  Muut suolapalat Nähty 22429 kertaa
 
19.12.2015
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

LUKIJAN RESEPTIPasteijat


Hyviä pasteijoita ovat, vaikka kuva onkin keikahtanut hieman ympäri. Resepti on gluteeniton ja vehnätön ja todella helppo leipoa.

Gluteeniton ja vehnätön rahkavoitaikina
250 voita
250 maitorahkaa
4 dl tummia jyttejauhoja
1 tl leivinjauhoja

täyte
200 g naudanjauhelihaa
5 dl keitettyä riisiä
kasvisliemikuutio
muita mausteita oman mielen mukaan

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka keskenään. Nypi sekaan jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Nosta taikina kylmään ainakin täytteen valmistuksen ajaksi.  Taikinan voi myös pakastaa
Paista jauheliha ja mausta kasvisliemikuutiolla. Sekoita riisi ja jauheliha keskenään. Lisää mausteita oman maun mukaan. Riisin ja jauhelihan suhdetta voi myös muuttaa oman maun mukaan.
Jaa rahkavoitaikina puoliksi ja käsittele ensin toinen puoli. Kauli taikina pitkulaiseksi levuksi jonka leveys on keksikertaa niin paljon kuin valmiiden pasteijoiden. Tee taikinan keskelle viiltoja leveyssuunnassa. Laita täytettän pitkittäin levyn keskelle päätyihin asti. Taita ensin toinen reuna täytteen päälle ja voitele se kananmunalla. Taita seuraavaksi toinen rauna ja painele kevysti. Leikkaa pötkö noin viiden sentin paloiksi ja nosta pellille sauma puoli alaspäin. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.