19.12.2015
Gluteeniton ja vehnätön rahkavoitaikina
250 voita
250 maitorahkaa
4 dl tummia jyttejauhoja
1 tl leivinjauhoja
täyte
200 g naudanjauhelihaa
5 dl keitettyä riisiä
kasvisliemikuutio
muita mausteita oman mielen mukaan
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja rahka keskenään. Nypi sekaan jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Nosta taikina kylmään ainakin täytteen valmistuksen ajaksi. Taikinan voi myös pakastaa
Paista jauheliha ja mausta kasvisliemikuutiolla. Sekoita riisi ja jauheliha keskenään. Lisää mausteita oman maun mukaan. Riisin ja jauhelihan suhdetta voi myös muuttaa oman maun mukaan.
Jaa rahkavoitaikina puoliksi ja käsittele ensin toinen puoli. Kauli taikina pitkulaiseksi levuksi jonka leveys on keksikertaa niin paljon kuin valmiiden pasteijoiden. Tee taikinan keskelle viiltoja leveyssuunnassa. Laita täytettän pitkittäin levyn keskelle päätyihin asti. Taita ensin toinen reuna täytteen päälle ja voitele se kananmunalla. Taita seuraavaksi toinen rauna ja painele kevysti. Leikkaa pötkö noin viiden sentin paloiksi ja nosta pellille sauma puoli alaspäin. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Nämä varmasti maistuvat hyviltä! Itse teen samantapaisia mutta levynä siis en pieninä Pasteijoina. Levylihapiirakka on siis meillä vastaava ja ihan ehdoton maku elämys näin joulun alla. Maukasta joulua siis sinulle myös! 🙂