5 dl piimää
40 g hiivaa
1 dl siirappia
1,5 dl kaljamaltaita
1,5 dl kauraleseitä
1,5 tl suolaa
1,5 dl ruisjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyäVoiteluun
1 rkl siirappia
1 rkl kiehuvaa vettä
Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän joukkoon, lisää siirappi, maltaat, kauraleseet ja suola. Alusta taikinaan ruisjauhot ja vähitellen vehnäjauhot. Lisää margariini loppuvaiheessa.
Jaa taikina kahteen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla reikiä. Peitä vuoat liinalla, kohota tunnin ajan.
Paista 175ºC uunin alatasolla noin tunti. Voitele siirappi-vesi seoksella ja paista vielä noin ½ tuntia 150ºC. Voitele uunista otetut leivät siirappivedellä. Jäähdytä ja pussita.
Ohjeessa lukee: lisää margariini loppuvaiheessa. Ei kuitenkaan aineluettelossa eikä määrää