15.5.2015
Kuvan kakku tehty 24 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan
Tarvitset:
Paahtoleivän reunapaloja
Maitoa kostutukseen
Täytteitä maun mukaan tai mitä kaapista löytyy (Kinuskikissalta löytyy monia hyviä täytevaihtoehtoja)
Tässä kakussa 1. välissä perunasalaattia ja palvikinkkukuutioita, 2. välissä punajuurisalaattia ja levittyvää aurajuustoa
Määriä en valitettavasti muista, mutta vähän suuntaa antaa tieto, että nämä tosiaan olivat juhlista jääneiden rasioiden jämiä.
Koristelu:
Tuorejuustoa
Salaattia
Kirsikkatomaattia
Tummia viinirypäleitä
Vuoraa irtopohjavuoka tuorekelmulla. Painele paahtoleivän reunapaloja tiiviisti vuoan pohjalle. Kostuta reilusti maidolla. Leipä saa tuntua reilusti kostealta.
Levitä leipäkerroksen päälle ensimmäinen täyte.
Levitä täytekerroksen päälle taas leipäpaloja tiiviisti ja kostuta. Levitä toisen leipäkerroksen päälle toinen täyte ja täytekerroksen päälle taas tiiviisti leipäkerros, joka kostutetaan.
Laita kakun päälle paino ja laita jääkaappiin, jotta leivät pehmenevät kunnolla ja maut tasaantuvat mielellään yön yli.
Kumoa valmis kakku lautaselle, kuorruta tuorejuustolla (tässä chilituorejuustoa) ja koristele kasviksilla ja/tai hedelmillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä