Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Joulu,  Konvehdit ja makeiset Nähty 50970 kertaa
 
19.11.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTITrillingnöt


Joulun aikaan meillä käytiin verisiä taisteluja siitä, kuka saa Alladin-rasian trillingnöt-konvehdit. Se kun sattui olemaan koko lapsuusperheeni lempikonvehti ko. rasiassa.
Nyt kuulemma trillingnöt on poistunut joukostamme kokonaan. Lohdutus eroahdistukseen löytyy onneksi läheltä. Omassa keittiössä voi tehdä vaikka koko rasiallisen trillingnöttejä. Nam!

Olen muutamassa aiemmassa suklaapostauksessa selittänyt suklaan ”temperoimista” mikrossa. Suklaan raastaminen on aivan järkyttävä homma ainakin käsipelillä, joten ajattelin kokeilla laittaa suklaat palasina mikroon. Lisäksi nostin sulatusaikoja 30 sek – 15 sek – 15 sek. Ja hyvin onnistui. Toki mikroissa on eroja, joten kannattaa kokeilla sillä omalla mikrolla sopivat ajat. Mutta jatkossa aion jättää hyvillä mielin raastavan raastamisvaiheen välistä ja pilkon suklaan vain paloiksi. Alkuperäinen ajatus suklaan käsittelystä on Kakkumonsterilta.

n. 25 kpl

n. 60 g kuorittuja hasselpähkinöitä
200 g Marabou-maitosuklaata

Pilko 100 g suklaata paloiksi ja sulata mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia. Sekoita. Jatka sulattamista kahdessa 15 sekunnin pätkässä. Sekoita suklaata aina väleissä. Oma suklaani oli sulaa tässä kohti. Kaada kaikki hasselpähkinät sulaan suklaaseen. Sekoita hyvin ja nostele leivinpaperin päälle 3 pähkinän muodostelmissa. Anna kovettua.
Sulata loput suklaat edellä kuvatulla tavalla. Nostele kolmen pähkinän keot sulaan suklaaseen (itse laitoin useamman kerralla). Nostele taas leivinpaperin päälle kovettumaan.
Jos suklaata jää yli ja haluat autenttisen näköiset konvehdit, voit vetää ylijäänellä suklaalla konvehtien pintaan raitakuvion.
Huom! Suklaan kulutus riippuu pähkinöiden koosta ja muodosta sekä siitä, miten paksulti tai ohuelti saat suklaan tarttumaan konvehtien pintaan.