Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat Nähty 3216 kertaa
 
25.01.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTISoija-broileripyörykät


Olen kova ujuttelemaan perinteisiin ruokiin uusia ainesosia. Soijarouhe on osoittautunut meidän perheessä ongelmalliseksi, koska esimerkiksi jauhelihan seasta lapset sen maistavat, saati että suostuisivat syömään pelkästä soijasta valmistettua ruokaa. Mutta tämä resepti toimii ja lapset ja jopa mies – joka on todella epäluuloinen kaikkea ei-lihaa kohtaan – syö näitä pulleroita hyvällä ruokahalulla. Kaiken lisäksi ohje on erittäin helppo. Pullat voi tarjota broilerpyöryköiden tapaan esimerkiksi riisin ja vihannesten kanssa, salaatin lisukkeena tai falafel-pyöryköiden tapaan pitaleivän täytteenä.

1 dl vaaleaa soijarouhetta
2 dl vettä
Kasvisliemikuutio
400 g broilerin tai kananpojan jauhelihaa
100g juustoraastetta (itse käytän emmental-juustoraastetta)
Mausteita oman makusi mukaan (valkosipulia, chiliä, currya, pippuria…)
Öljyä tai muuta rasvaa paistamiseen

Laita kasvisliemikuutio veteen ja turvota soijarouhe vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
Varmista, että liemikuutio on liuennut kokonaan.
Jäähdytä turvonnut soijarouhe, jos keitit sen.
Sekoita soijarouhe, jauheliha, juustoraaste ja mausteet huolellisesti sekaisin.
Muotoile massasta pyöryköitä käsin tai kahden ruokalusikan avulla. Paista pyörykät paistinpannulla.