10.8.2015
5-6 nälkäiselle lurjukselle tai juhlapöydässä 15-20 hengelle muun tarjottavan lisänä
2 dl täysjyväriisiä
3 munaa
200 g he-ma-pa (herne-maissi-paprika, pakaste)
150 g jäävuorisalaattia
Kurkku
Paprika
3 keskikokoista tomaattia
15 cm purjoa
500 g lämminsavulohta
Kastike:
200 g turkkilaista jugurttia
0,5 tl suolaa
1 rkl suolatonta sitruunapippuria
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita munat kiehumaan riisien sekaan ja keitä haluamaasi kypsyysasteeseen (3-10 minuuttia).
Nosta keitetyt munat lusikalla pois riisien seasta ja säikäytä ne laskemalla niiden päälle kylmää vettä. Säikäyttämisen ansiosta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helpommin.
Kun riisien keittoaikaa on jäljellä n. 5 minuuttia, lisää sekaan he-ma-pa. Keitä riisi-vihannesseos kypsäksi ja huuhtele kylmällä vedellä.
Leikkaa salaatti, kurkku, paprika ja tomaatti haluamasi kokoisiksi paloiksi. Suikaloi purjo. Kokoa salaatti kerroksittain, ensi salaatti, sitten tomaatti, kurkku, paprika, 2/3 purjosta, riisi-vihannesseos ja lohi. Leikkaa munat viipaleiksi ja asettele tarjoiluastian reunoille. Koristele lopuilla purjorenkailla.
Valmista kastike erilliseen astiaan. Mittaa ainekset astiaan ja sekoita. Anna tekeentyä jääkaapissa n. 10 minuuttia,
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Savulohisalaatti on kyllä hyvää pitääpä joskus kokeilla tällä sinun ohjeellasi. Näyttää todella herkulliselta.