Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Salmiakkileipä

25.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_Leipä_600x600.jpg

1 leipä

3,5 dl piimää
0,5 pss kuivahiivaa
0,5 dl siirappia
4 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 rkl anista (kokonainen)
1 tl suolaa
1 dl kaljamaltaita
1 dl ruisleseitä
1,5 dl ruisjauhoja
n. 3 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
2 rkl vettä
1 rkl siirappia

Lämmitä piimä n. 42°C. Lisää hiiva ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kohota taikinaa lämpimässä paikassa vähintään tunti. Sekoita ilmakuplat pois ja kaada voideltuun 1 l vetoiseen vuokaan. Tasoita pinta.
Anna kohota vielä vähintään 30 minuuttia.
Paista 175 °C uunin alatasolla tunnin ajan. Voitele pinta siirappivedellä ja jatka paistamista vielä 30 minuuttia.
Kaada leipä heti paiston jälkeen vuoasta pois ja jäähdytä leipä liinan alla.
Maku tiivistyy ja on parhaimmillaan 2-3 päivän jälkeen. Säilytä leipä viileässä.

[haganol]

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (2)

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
26.10.2015 09:23

Moi Satu! Täytyy tunnustaa, että tämä oli ensimmäinen ikinä tekemäni saaristolaisleipä ja varmasti tulee tehtyä jatkossakin. Maun todella kannattaa antaa tasaantua, tein tästä nimittäin kolme versiota: yhden miedomman ilman anista, toisen miedomman aniksella ja sitten tämän ”vahvimman”. Alkumakustelujen jälkeen (siis paistopäivänä) meidän perheen suosikiksi valikoitui tuo keskimmäinen, eli miedompi aniksella. Mutta seuraavana päivänä maistellessa maut olivatkin tasaantuneet ja tämä ”vahvin” versio maistui parhaalta.
Mutta jos kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan, mitä tykkäsit 🙂

Satu
25.10.2015 19:15

Onpa kekseliäs ja hauska idea! Olen leiponut saaristolaisleipää monena jouluna ja tänä jouluna taidankin kokeilla tätä sinun reseptiäsi.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa