Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Jälkiruoat,  Leivokset Nähty 2420 kertaa
 
21.01.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIRuis-mustikkabrowniet


Aikuinen nainen mä oon… Täytin joulun aikaan 40 vuotta ja syntymäpäivän haastavan ajankohdan vuoksi juhlimaan päästiin vasta viime viikonloppuna. Nämä ruis-mustikkabrowniet kruunasivat juhlamenun. Idea näihin browniehin tuli jo viime syksynä vieraillessani kotikaupunkini Kuopion Satoa Food Festivalissa. Siellä eräässä kojussa tarjoiltiin ruis-mustikkabrownieita. Maistamaan niitä en silloin päässyt, mutta ajatus jäi kutkuttelemaan.
Brownien päällä on juhlien teemaan sopien ihanaista kimaltavaa vaniljavaahtoa.

Ohjeen pohjana käytin Humbuugin mustikkabrownie-reseptiä.
Jos sinulla on luottobrownie-resepti, voit käyttää sitä. Vaihda 2/3 jauhoista ruisjauhoiksi ja lisää pellilliseen 5 dl mustikoita

Ohjeesta tulee uunipellillinen (60 cm uuni) brownieita, 20-30 palaa.

300g tummaa suklaata
375 g Sinistä Keijua
6 dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
6 kananmunaa
5 dl mustikoita

Kimaltava vaniljavaahto:

4 dl vispikermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
Kimallespraytä

Sulata suklaa ja rasva kattilassa. Yhdistä sokeri, jauhot ja leivinjauho. Lisää sokeri-jauhoseos kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Lisää lopuksi mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, voi laittaa ne sekaan kohmeisena, ettei mehu värjää koko taikinaa.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille ja paista 150°C noin tunti.

Jäähdytä brownie ja leikkaa annospaloiksi.

Laita vispikerma ja tuorejuusto sekoitusastiaan, vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Koristele annospalat vaahdolla. Suihkauta päälle kimallespraytä.