11.12.2015
Alkuperäisen reseptin vaihekuvineen löydät täältä.
N. 50 kpl fudgeja (riippuu, minkä kokoisiksi leikkaat)
Hienonna rusinat.
Mittaa kaikki ainekset aromia ja rusinoita lukuunottamatta paksupohjaiseen kattilaan. Jos sinulla on teflonkattila, käytä sitä. Kattilan olisi hyvä olla vähintään 2,5 litrainen, koska massa kuplii voimakkaasti.
Keitä seosta miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia, että sokeri sulaa.
Oma levyni säätöasteikko on 0-9, alkuun keittelin lämmöllä 5.
Tämän jälkeen nosta lämpöä niin, että seos alkaa kiehua.
Itse laitoin levyn seiskalle ja kun se alkoi kuplimaan, vähensin lämpöä takaisin vitoselle.
Keitä seosta n. 15 minuuttia.
15 minuutin jälkeen oman seokseni lämpötila oli jymähtänyt n. 108°C, joten nostin lämmön ensin seiskaan ja n. 5 minuutin päästä kasiin. Kun nostat lämpöä, sekoita seosta koko ajan, ettei se pala pohjaan. Tuossa 15 minuutin 5-lämmöllä keitellessä ei minun tarvinnut käydä kun muutaman kerran seosta sekoittelemassa.
Kun seos on 120-125°C, kaada se eri kulhoon. Vispaa seosta sähkövatkaimella 2 minuutin ajan.
Oma vatkaimeni on teholtaan 450W ja säätö 0-5, vatkasin teholla 3.
2 minuutin jälkeen lisää aromi ja rusinat ja jatka vispaamista n. 10 minuutin ajan, kunnes seos on todella paksua.
Itse vatkasin n. 8 minuuttia.
Levitä seos n. 20 x 25 cm vuokaan. Anna jähmettyä useampi tunti.
Itse annoin seoksen jähmettyä n. 3 tuntia huoneenlämmössä ja tunnin jääkaapissa.
Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi.
Säilytä fudget jääkaapissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Toisenkin varoituksen sanan voisi reseptiin lisätä: Massa on KUUMAA! Eli varovasti palovammojen välttämiseksi 🙂
Yleensä fudgeja ei pysty montaa syömään peräjälkeen, mutta näitä kyllä pystyy (tai ainakin minä pystyn) – valitettavasti 😉
Onneksi nämäkin fudget löytävät itsensä lahjapaketista, ei ole itselle liikaa houkutuksia.