Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Rättänä 2.0

12.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_000776_600x600.jpg

Tämä ohje on tehty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan.

Pohja:
75 g voita
0,5 dl sokeria
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Kostutukseen: n. 0,3 dl maitoa

Mustikkatäyte:
2 dl vispikermaa
2,5 dl pakastemustikoista tehtyä sosetta
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä

Vaniljatäyte:
2 dl valmista vaniljakastiketta
(Itse käytin Valion eila Vanilla täyteläinen vaniljakastiketta)
1 liivatelehti

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja ota voi huoneenlämpöön.
Voitele irtopohjavuoan pohja ja vähän matkaa reunoja pohjasta päin.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita.
Nypi pehmennyt voi kuivien aineiden kanssa sekaisin.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla, pohja on lämpimänä erittäin pehmeä!
Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Pese vuoka ja laita vuoan pohjalle vuoan halkaisijan kokonen pala leivinpaperia, jotta kakun irrottaminen on helpompaa.
Öljyä ruokaöljyllä irtopohjavuoan reunat, jotta valmis kakku irtoaa nätisti.
Aseta pohja vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä n. 0,5 dl mustikkasosetta ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää kermavaahtoon mustikkasose ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää mustikka-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada valmis seos kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi. Sillä välin valmista vaniljatäyte.

Lämmitä n. 0,5 dl valmista vaniljakastiketta ja sulata siihen liivatelehti. Lisää vaniljakastike-liivateseos loppuun kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ennenkuin kaadat vaniljaseoksen mustikkatäytteen päälle, varmistu, että se on jäähtynyt kunnolla. Mustikka värjää todella voimakkaasti.

Kuvan kakku ollut hyytymässä 6 tuntia ja kasassa näkyy pysyvän.

Ainesosat

Mustikka

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (3)

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
12.5.2015 21:26

No nyt on kuvakin!
Tarkoitus oli tallentaa teksti luonnoksena, mutta se menikin sitten julkaisuun…

Kinuskiemo
12.5.2015 20:35

Kuva olisi varmasti hyvä laittaa. Kuva on tehokas keino kiinnittää huomio ja houkutella tutkimaan itse ohjetta. Mukavia kuvia olet jo aiemminkin liittänyt resepteihisi.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
12.5.2015 17:33

Mielenkiintoni heräsi! Olen kuullut tällaisesta herkusta kyllä puhuttavan ja ohje varsin herkullinen,mutta… saisitko vielä kuvan liitettyä? Sitä olisi myös kiva katsella! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa