12.5.2015
Tämä ohje on tehty halkaisijaltaan 16 cm irtopohjavuokaan.
Pohja:
75 g voita
0,5 dl sokeria
1,5 dl ruisjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Kostutukseen: n. 0,3 dl maitoa
Mustikkatäyte:
2 dl vispikermaa
2,5 dl pakastemustikoista tehtyä sosetta
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
Vaniljatäyte:
2 dl valmista vaniljakastiketta
(Itse käytin Valion eila Vanilla täyteläinen vaniljakastiketta)
1 liivatelehti
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja ota voi huoneenlämpöön.
Voitele irtopohjavuoan pohja ja vähän matkaa reunoja pohjasta päin.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita.
Nypi pehmennyt voi kuivien aineiden kanssa sekaisin.
Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla, pohja on lämpimänä erittäin pehmeä!
Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Pese vuoka ja laita vuoan pohjalle vuoan halkaisijan kokonen pala leivinpaperia, jotta kakun irrottaminen on helpompaa.
Öljyä ruokaöljyllä irtopohjavuoan reunat, jotta valmis kakku irtoaa nätisti.
Aseta pohja vuoan pohjalle ja kostuta maidolla.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lämmitä n. 0,5 dl mustikkasosetta ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää kermavaahtoon mustikkasose ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää mustikka-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada valmis seos kostutetun pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi. Sillä välin valmista vaniljatäyte.
Lämmitä n. 0,5 dl valmista vaniljakastiketta ja sulata siihen liivatelehti. Lisää vaniljakastike-liivateseos loppuun kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ennenkuin kaadat vaniljaseoksen mustikkatäytteen päälle, varmistu, että se on jäähtynyt kunnolla. Mustikka värjää todella voimakkaasti.
Kuvan kakku ollut hyytymässä 6 tuntia ja kasassa näkyy pysyvän.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
No nyt on kuvakin!
Tarkoitus oli tallentaa teksti luonnoksena, mutta se menikin sitten julkaisuun…