30.6.2015
20 x 30 cm tai halkaisijaltaan n. 26 cm piirakkavuokaan
Pohja:
1 dl kvinoaa
1 muna
1 dl juustoraastetta
Täyte:
2 punaista paprikaa (n. 300 g)
2 sipulia (n. 150 g)
3 valkosipulin kynttä
500 g tomaattimurskaa
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 rkl etikkaa
0,75 dl SAM Chili & Hunaja
450 g broileria filesuikaleita
Pinnalle:
150 g juustoraastetta
Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Surauta tehosekoittimella kvinoa tasaiseksi massaksi. Lisää muna ja juustoraaste, sekoita. Taputtele pohja voidellun piirakkavuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 200 °C 10 minuuttia.
Ruskista broileri.
Pilko paprika, sipuli ja valkosipuli pieneksi kuutioiksi. Lisää pannulle tomaattimurska, suola, pippuri, etikka ja pilkotut vihannekset. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet ja keitos sakenee hieman. Ota pannu pois liedeltä ja lisää hunaja ja broileri.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista piirakkaa 200 °C 15 minuuttia tai kunnes juusto ruskistuu.
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Tämä onnistui kyllä yli odotusten! Miehen kanssa käytiin pieni taistelu viimeisestä palasta. Mieheni on perusepäluuloinen kaikkea uutta kohtaan, mutta tällä(kin) kertaa ”unohdin” mainita, että pohjassa on mitään erityistä ja upposi kuin väärä raha 😀