17.11.2015
Alkuperäisen reseptin löydät täältä.
Paraisten piparkakkutaikina (Marttojen sivuilta)
1,5 dl siirappia
200 g (2,3 dl) sokeria
250 g voita
1 pss (18 g) piparkakkumaustetta
2 munaa
3 tl soodaa
500 g vehnäjauhoja
Kuorrutus:
Tummaa suklaata
Kiehauta siirappi, sokeri, voi ja kaikki mausteet. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat yksitellen, sitten sooda-vehnäjauhoseos.
Anna taikinan kovettua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Nopeammin taikinan saa käsiteltäväksi laittamalla sen pariksi tunniksi pakastimeen.
Pyörittele taikinasta palloja.
Raasta suklaa ja lämmitä sitä mikrossa täydellä teholla 20 sekuntia. Sekoita suklaaraastetta. Tämän jälkeen lämmitä suklaata mikrossa täydellä teholla neljässä 10 sekunnin pätkässä. Tämän jälkeen lämmitä suklaata 5 sekunnin pätkissä välillä aina sekoittaen, kunnes suklaa on juoksevaa. Itselläni tuo 5 sekunnin lämmittely ei oikein tuntunut johtavan mihinkään, joten nostin ajan takaisin 10 sekuntiin ja siitä huolimatta konvehdeista tuli ihanan rapsahtavia pelkästään huoneen lämmössä. Tämä mikrokikka korvaa temperoinnin ja on lainattu Kakkumonsterilta. Lisätietoa ja havainnollinen video löytyy täältä.
Pyörittele taikinapalloset sulassa suklaassa. Suklaan menekki riippuu siitä, kuin suuria pallot ovat ja kuinka ohuelti suklaan saa pallosen pintaan. Itse sain kuorrutettua 10 pallosta 80 grammalla suklaata. Ole tarkkana, että suklaata tulee tasaisesti pallon pinnalle, taikina pursuaa suklaakuorrutukseen jääneistä rei’istä. Alla tämmöinen kieltä näyttävä kaveri.
Anna suklaan kovettua. Nauti!
Lopputaikinan paisto-ohje:
Kaaviloi taikina mahdollisimman ohueksi levyksi.Ota taikinalevystä piparkakkumuotilla kakkuja ja paista 200°C 5-8 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ou nou, maris! Onneksi kuitenkin lopputulos palkitsi kaiken verenvuodatuksen 🙂