27.8.2015
12 kpl
2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl sokeria
1 dl juustoraastetta
1 dl paahdettua sipulirouhetta (saa kaupasta)
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
2 pkt (á 170 g) pekonia
n. 1 dl salsakastiketta
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola, sokeri ja hiiva. Sekoita.
Lisää juustoraaste ja sipulirouhe.
Lisää jauhot muutamassa erässä koko ajan vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja vaivaa se hyvin taikinaan.
Jätä taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi.
Ruskista pekonit kevyesti. Älä ruskista liikaa, että saat pekonit pyöriteltyä taikinan sisään.
Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle ja taputtele ylimääräinen rasva pois.
Kaulitse kohonnut taikina n. 40 x 30 cm levyksi ja jaa se 12 n. 20 x 5 cm osaan.
Levitä jokaiselle osalle pituussuunnassa salsakastiketta n. teelusikallisen verran. asettele pekoni osittain salsakastikkeen päälle ja käännä toinen reuna pekonisuikaiden yli. Itse käytin 1,5 pekonisiivua / ruusu. Pyöräytä ruusuksi. Paista muffinsipellillä 200°C n. 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ainakin lähipiirissä kaikki miehet tuntuvat olevan suuria pekonin ystäviä, jopa 5-vuotias poikani söi yhden tälläisen, vaikka ei yleensä voimakkaista mauista pidä. Tosin vettä kului aikalailla 😀