Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Muuta makeaa,  Syksy Nähty 4880 kertaa
 
11.09.2016
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIOmppupannari


Pannari, tuo jämäruokien kruunu! Pannariin saa ujutettua aamusta jääneet puurot, kaikki jauho- ja lesepussien pohjat sekä vanhenevat maitotuotteet.
Näin syksyisin omppu sujahtaa hyvin myös pannariin.
Tämä pannari ei ole kovin makea, joten herkuttelijan kannattaa lisätä sokerin määrää ja tosiherkuttelijan lurauttaa vielä taikinaan n. 100 g voisulaa.
Osan sokerista voi kokeilla korvata myös fariinisokerilla.
Pannarin kera voi tarjota vaniljakastiketta tai -jäätelöä ja aateloida vielä herkun suolapähkinöillä ja kinuskikastikkeella.
Kuvassa näkyvä keventäjän versio on kruunattu vaniljasokerilla maustetulla turkkilaisella jugurtilla.

50 cm uunin syvä pellillinen

1 l täysmaitoa
4 munaa
1 tl suolaa
0,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
400-500 g omenoita

Valmista pannaritaikina. Sekoita maitoon munat, mausteet, jauhot ja kaurahiutaleet. Jätä turpoamaan siksi aikaa, kun kuorit (kotimaisia omenoita ei välttämättä tarvitse kuoria) ja paloittelet omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä omenakuutiot tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille ja kaada pannukakkutaikina päälle.
Paista 200-225°C (uunista riippuen) n. 30 minuuttia.