15.7.2015
26 cm halkaisijaltaan piirakkavuoka
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
4-5 dl mustikoita
1 dl turkkilaista jugurttia
0,5 dl sokeria
1 muna
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja sekoita. Levitä taikina lusikan avulla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Levitä mustikat pohjan päälle.
Sekoita samassa astiassa, missä teit pohjan, jugurtti, sokeri ja muna. Kaada seos tasaisesti pohjan ja mustikoiden päälle.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tämän klassikon kanssa en ole vielä uskaltanut lähteä jugurttia enempää säveltämään, sen verran herkkua tämä on. Eli vehnäjauhoista olen pohjan tehnyt.