Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Mustan magian marenkitorttu

26.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_0122_600x600.jpg

24-26 cm piirakkavuoka

Taikina

150 g voita
1 dl fariinisokeria
2,5 – 3 dl jauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 muna

Nypi voi ja kuivat aineet sekaisin. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Purista taikina palloksi ja laita se kelmun sisällä jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat muut täytteet.

Puolukkakiisseli

2 dl paseerattua puolukkaa
n. 1 dl sokeria
1 muna
2 keltuaista

Salmiakkikiisseli

1,5 dl kondensoitua maitoa
2 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
0,5 dl vettä
2 keltuaista
(mustaa elintarvikeväriä)

Marenki

4 valkuaista
1 dl sokeria

Lisää paseeratun puolukan sekaan sokeri 0,5 dl osissa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria lisää.
Molemmat kiisselit valmistetaan samalla tavalla. Kaada kaikki aineet kattilaan. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita seota koko kuumennuksen ajan vispilällä.

Vatkaa valkuaisia, kunnes ne muuttuvat valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisvaahtoon koko ajan sekoittaen.
Sekoita, kunnes vaahto pysyy astiassa, kun sen kääntää ylösalaisin.

Kaulitse taikina ja asettele se vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset taikinat reunoilta pois. Pistele piirakan pohja haarukalla ja laita joko foliosta reunatuet tai pohjan päälle leivinpaperi ja sen päälle herneitä. Esipaista pohjaa 200 °C 15 minuuttia.

Poista esipaistetun pohjan päältä foliot tai herneet. Kaada pohjalle puolukkakiisseli. Lusikoi puolukkakiisselin päälle varovasti salmiakkikiisseli, etteivät kiisselit sekoitu. Pursota tai lusikoi päällimmäiseksi marenki. Paista 175°C n. 10 minuuttia, kunnes marenki saa väriä.
Piirakka on parhaimmillaan seuraavana päivänä täysin jäähtyneenä.

001

[haganol]

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiPähkinä/manteli/nougatPuolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteeton

Kategoriat

HalloweenMakeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (2)

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
11.11.2015 14:44

Moi Ms Gates! Tosi kiva kuulla, että tykkäsit ohjeesta, vaikka samalla tulitkin luoneesi ihan oman ohjeen 🙂
Käy ihmeessä lataamassa kuva piirakasta myös tuonne Kinuskigallerian puolelle.

Ms Gates
11.11.2015 14:09

Testasin tätä reseptiä pakastevadelmilla (itse poimitut) ilman että tein vadelmista kiisseliä. Maku oli erinomainen ja kaikki piirakkaa maistaneet ottivat lisää. Salmiakkikiisselin tein 2 kertaisena annoksena ja 0,5 dl mikseriä eikä tullut mielestäni liian salmiakkista. Tätä teen uudelleenkin, kiitos herkullisesta ohjeesta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa