26.10.2015
Karamellisoidut omenat
Karamelliseos:
2 dl sokeria
0,5 dl vettä
0,5 dl Apteekin salmiakki -mixeriä
0,5 dl siirappia
Lisäksi:
5 omenaa
Työnnä halutessasi puutikut omenoiden sisään keskiosaan saakka. Oma kattilani oli niin pieni, että paras ratkaisu oli kastaa omenat kannasta kiinni pitäen kattilaan. Mittaa kattilaan sokeri, vesi, salmiakkimixeri ja siirappi.
Hämmennä seosta sen lämmetessä, jotta saat ainekset sekoittumaan keskenään, mutta kiehumisen alkaessa sitä ei tarvitse enää sekoitella. Jatka keittämistä, kunnes lämpötila kohoaa 143 asteeseen (noin 20 minuuttia).
Pyöritä omena karamelliseoksessa. Anna ylimääräisen seoksen valua takaisin kattilaan, pyyhkäise pohjaa hieman kattilan reunaan. Nosta omena leivinpaperin päälle jäähtymään. Karamelliseoksen vähentyessä kallista kattilaa kastamisen helpottamiseksi. Jos seos alkaa jähmettyä, laita se takaisin liedelle sulamaan.
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
mari-johanna: Hah-hah! Tämä suloinen myrkynkeittäjä vähän riehaantui viikonloppuna 🙂 Nyt annetaan keitosten hieman jäähtyä ja kerätään voimia hetki ennen uusien taikalienten kokkailua 🙂