Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Pullat, munkit ja donitsit Nähty 5756 kertaa
 
04.10.2016
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIMaapähkinävoipullat ja -puustit


Tänään on kansallinen korvapuustipäivä ja perinteisten korvapuustien ja voisilmäpullien lisäksi päähäni pälkähti ajatus kokeilla maapähkinävoita voin sijasta täytteeseen. Perinteisestihän korvapuusti on täytetty voilla, sokerilla ja kanelilla.
Jokaisella on omat mieltymyksensä puustien täytön suhteen, mielestäni maapähkinävoita ei kannata levittää kovin paksua kerrosta taikinalevylle. Tämän vuoksi en puustireseptiin laita ainesten suhteen tarkkoja määriä, fiilispohjalta vaan! Myös pullatäytteen suhteet ovat suuntaa antavia, täytteen menekki riippuu pullien määrästä, koosta jne.
Meidän nuorempi poikanen on jo 1,5-vuotiaasta alkanut päivystää pullapäivänä uunin luukun edessä, niin nytkin. Pullahiirigeeni on meillä siis todistetusti periytynyt.

Annos pullataikinaa

Puustit:
Maapähkinävoita (itse käytin Vita D’or-merkkistä, Lidlistä saatavaa maapähkinävoita)
Fariinisokeria
Kanelia

Jaa pullataikina kahteen osaan. Kaulitse toisesta puolikkaasta ohut levy. Levitä levyn pinnalle maapähkinävoi, fariinisokeri ja kaneli.
Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta kolmion muotoisia paloja. Nosta kolmion kärki ylös ja paina kärki keskelle kahdella etusormella.

Pullat:
3 rkl Maapähkinävoita
3 rkl Fariinisokeria

Sekoita maapähkinävoi ja fariinisokeri. Pyörittele toisesta taikinan puolikkaasta pikkupullia. Paina sormella kekelle pieni kolo, johon laitat seosta.

Kohota sekä puusteja että pullia hetki ennen uuniin laittoa. Voitele pullat kananmunalla.
Paista 200°C uunissa 8-15 minuuttia uunista riippuen.