Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Pikkuleivät Nähty 28870 kertaa
 
30.01.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTILuukeksit


Nyt ei harmita, vaikka jää luu käteen!
Nämä keksit on tehty Rachel Allenin reseptillä, niin yksinkertaista, niin herkullista!
Keksit on leivottu Ryhmä Hau -synttäreille. Leivoin keksit muutaman päivän etukäteen ja säilytin ne muovipussissa. Aina kun avasin keksikaapin oven, ilmoille tulvahti niin ihana tuoksu, että keksit meinasi päätyä makeanhimoisen leipurin suuhun ennen aikojaan 😀

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

n. 60 kpl luukeksejä (n. 2 x 10 cm) tai n. 35 kpl pyöreitä keksejä.

Perustaikina:
225 g voita
110 g (n. 1,2 dl) sokeria
275 g (n. 4,3 dl) vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria

Makuina puolikkaaseen taikinaan (vaniljalla maustettuun laitoin kaakaojauhoa, toisesta annoksesta jätin vaniljan pois):
1 rkl kaakaojauhoa
tai
0,5 pll sitruuna-aromia (ohje: 0,5-1 pll 500 g jauhoja)
tai
0,5 tl kanelia

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää jauhot voi-sokerivaahtoon huolellisesti sekoittaen.
Mausta taikina halutessasi. Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan aromien lisäksi mm. kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja yrttejä.
Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi (itse unohdin taikinan jääkaappiin 4 tunniksi – sain pehmitellä sitä käsissä aikalailla, ennenkuin sitä pystyi kaulitsemaan).

Kaulitse taikina n. 2 mm:n paksuiseksi hyvin jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi kuvioita. Teksti painetaan keksiin ennen paistamista. Hieman paksummassa keksissä teksti pysyy hyvänä paistamisen ajan. Omat tekstimuottini olen ostanut ennen joulua Tigeristä.
Voit myös pyörittää taikinasta palloja ja litistää niitä hieman esim. haarukalla.
Paista 175°C muotilla otettuja ohuita keksejä n. 10 minuuttia, palloksi pyöriteltyjä paksumpia keksejä n. 15 minuuttia.