Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Syntymäpäivät,  Teemajuhlat,  Vappu,  Ylioppilasjuhlat Nähty 32422 kertaa
 
28.12.2015
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKupliva Uuden Vuoden kakku


Tämän vuoden aikana olen törmännyt usein kakkuihin, jotka ovat saaneet innoituksensa alkoholijuomista
Niinpä minäkin ajattelin kantaa korteni kekoon ja tehdä uuden vuoden kunniaksi kuohuviinikakun.
Kuohuviiniin liitetään usein mansikat ja vaahtokarkit. Nämä lähinnä vain korostavat viinin makua – näin myös tässä kakussa.
Kakkuun laitettavaksi kuohuviiniksi kannattaa valita ehdottomasti se itselle mieluisin kuohuviini. Alkoholipitoisuutensa takia tämä kakku on K-18.

Ohje on mitoitettu 16 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Tosin jouduin turvautumaan reunakalvoon, koska täyte tuli hieman omasta vuoastani yli.
Täytteen tilavuus voi muuttua käytettävän sokerimäärän mukaan.

Pohja:

1 muna
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl pakastemansikoita
25 g voita

Täyte:
2,5 dl Flora kuohua
1 dl turkkilaista jugurttia
2 dl kuohuviiniä (myös alkoholiton käy)
0,5- 2 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua

Koristelu:
Minivaahtokarkkeja
Hienoa sokeria
Kristallipulveria

Vaahdota muna ja sokeri. Soseuta mansikat haarukalla. Älä vedä ihan hienoksi, vaan jätä myös paloja sekaan. Lisää jauhot ja mansikkasurvos muna-sokerivaahtoon. Lopuksi lisää sulatettu voi. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175°C n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.

Jäähdytä pohja ja posta se vuoasta. Pese vuoka.

Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat öljyllä, jotta kakku irtoaisi paremmin vuoasta. Aseta jäähtynyt pohja vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kuohuviini turkkilaiseen jugurttiin. Kaada kuohuviini-jugurttiseos kerman sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri. Sokerin määrä riippuu kuohuviinin makeudesta. Omani oli kuivaa, joten lisäsin melkein 2 dl sokeria. Lisää sokeria pienissä erissä ja maista, jotta saavutat itsellesi mieleisen makeuden. Kuumenna sitruunamehu, liuota siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos täyteseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja aloita koristelu.

Koristeita varten leikkaa vaahtokarkit näin:
002

Laita lautaselle hienoa sokeria ja kristallipulveria. Sekoita. Taputtele vaahtokarkkien tahmea leikkauspinta sokeriin.
Lisää tästä tekniikasta ja ideoita koristeluun löydät täältä.
Leikkaa yksi vaahtokarkki keskeltä puoliksi. Taputtele myös tämä leikkauspinta sokerissa.
Aseta pyöreä vaahtokarkki kakun keskelle. Asettele vinottain leikatut vaahtokarkit keskuspalan ympärille.

006

Tämän reseptin myötä Kinuskileipomo Piperrys toivottaa onnea ja menestystä vuodelle 2016!
005