28.12.2015
Ohje on mitoitettu 16 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Tosin jouduin turvautumaan reunakalvoon, koska täyte tuli hieman omasta vuoastani yli.
Täytteen tilavuus voi muuttua käytettävän sokerimäärän mukaan.
Pohja:
1 muna
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 dl pakastemansikoita
25 g voita
Täyte:
2,5 dl Flora kuohua
1 dl turkkilaista jugurttia
2 dl kuohuviiniä (myös alkoholiton käy)
0,5- 2 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Koristelu:
Minivaahtokarkkeja
Hienoa sokeria
Kristallipulveria
Vaahdota muna ja sokeri. Soseuta mansikat haarukalla. Älä vedä ihan hienoksi, vaan jätä myös paloja sekaan. Lisää jauhot ja mansikkasurvos muna-sokerivaahtoon. Lopuksi lisää sulatettu voi. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175°C n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
Jäähdytä pohja ja posta se vuoasta. Pese vuoka.
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat öljyllä, jotta kakku irtoaisi paremmin vuoasta. Aseta jäähtynyt pohja vuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita kuohuviini turkkilaiseen jugurttiin. Kaada kuohuviini-jugurttiseos kerman sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää sokeri. Sokerin määrä riippuu kuohuviinin makeudesta. Omani oli kuivaa, joten lisäsin melkein 2 dl sokeria. Lisää sokeria pienissä erissä ja maista, jotta saavutat itsellesi mieleisen makeuden. Kuumenna sitruunamehu, liuota siihen liotetut liivatteet. Lisää liivateseos täyteseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, anna hyytyä vähintään 3 tuntia. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja aloita koristelu.
Koristeita varten leikkaa vaahtokarkit näin:
Laita lautaselle hienoa sokeria ja kristallipulveria. Sekoita. Taputtele vaahtokarkkien tahmea leikkauspinta sokeriin.
Lisää tästä tekniikasta ja ideoita koristeluun löydät täältä.
Leikkaa yksi vaahtokarkki keskeltä puoliksi. Taputtele myös tämä leikkauspinta sokerissa.
Aseta pyöreä vaahtokarkki kakun keskelle. Asettele vinottain leikatut vaahtokarkit keskuspalan ympärille.
Tämän reseptin myötä Kinuskileipomo Piperrys toivottaa onnea ja menestystä vuodelle 2016!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitoksia kaikille!
Google ja Pinterest ovat kyllä loistavia inspiraation lähteitä 🙂
Kinuskileipomo Piperrys hieman hiljenee viime vuoteen verrattuna.
Kiitoksia siis kaikille ihanille kanssaleipojille <3
Keep up the good work 🙂