Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Joulu,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 6429 kertaa
 
27.12.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIKinkkuvoikkarit


Joulukinkun jämistä on perinteisesti keitelty hernekeittoa. Meillä on usein tehty myös pizzaa.
Nämä kinkkuvoikkarit syntyivät joulun jämäherkuista. Mielestäni nämä pienet leipäset sopivat mainiosti myös uuden vuoden vastaanottajaisiin.
Vinkki 1: Kinkun voit korvata myös lohella tai sinihomejuustolla.
Vinkki 2: Punasipulihilloke sopii erinomaisesti lihan ja juustojen kanssa käytettäväksi.

Punasipulihilloke:
100-200 g punasipulia
1 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 rkl etikkaa tai viinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua pippuria

Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Laita kattilaa sipulirenkaat, öljy ja sokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Ota kattila pois liedeltä ja lisää etikka ja mausteet. Sekoita. Anna jäähtyä. Säilytä hilloke jääkaapissa.

Voileipiä varten tarvitset:

Tummaa leipää (itse käytin saaristolaisleipää)
Sinappia
Joulukinkkua
Punasipulihilloketta
Rucolaa
Oliiviöljyä

Leikkaa leivät annospaloiksi ja voitele leivät sinapilla. Leikkaa kinkusta ohuita siivuja ja aseta leivän päälle. Asettele kinkun päälle n. teelusikallinen sipulihilloketta ja rucolaa. Voit halutessasi lorauttaa päälle oliiviöljyä.