22.8.2015
Ohje on mitoitettu 28 cm piirakkavuokaan.
Taikina:
100 g rahkaa
100 g voita
2 dl perunasurvosta
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
n. 500 g kaalia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl meiramia
Voita paistamiseen ja voiteluun
Survo esim. haarukalla keitettyjä perunoita tarvittava määrä sileäksi massaksi.
Sekoita rahka ja pehmeä voi keskenään.
Sekoita perunasurvos ja jauhot nopeasti rahka-voi -seokseen.
Taputtele taikina tasaiseksi ja laita kelmun sisällä jääkaappiin.
Pilko kaali ja sipulit pieneksi ja paista pannulla miedolla lämmöllä, kunnes kaali pehmenee. Mausta.
Jaa taikina kahteen noin yhtäsuureen osaan. Kaulitse isommasta osasta pohja piirakalle. Käytä reilusti jauhoja, pohjasta tulee ohut, n. 1-2 mm. Aseta pohja voidellun vuoan pohjalle ja reunoille, kaada kaaliseos päälle.
Kaulitse toinen osa kanneksi piirakalle. Leikkaa ylimääräiset taikinat pois reunoilta ja käy reuna läpi haarukalla. Voit halutessasi piperrellä ylijääneestä taikinasta koristeita piirakan päälle. Ruusut on tehty kaulitsemalla taikina ohueksi ja leikkaamalla toisesta päästä ohuemmaksi suikaleeksi, joka on pyöräytetty rullalle. Lehdet ja suikaleet on vai leikattu taikinasta. Voitele voisulalla.
Paista 200 °C n. 20 minuuttia
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä