12.11.2015
5 dl appelsiinimehua
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 tl anista
1 tl rosmariinia
0,5 dl siirappia
0,5 dl öljyä
4 dl ruisjauhoja
7-8 dl vehnäjauhoja
1 pieni (n. 60 g) raaka punajuuri
Lämmitä appelsiinimehu 42°C, lisää siihen kuivahiiva, mausteet, siirappi ja öljy. Sekoita.
Lisää ruisjauhot ja vehnäjauhot vaivaten taikinaan. Taikinasta tulee aika napakkaa.
Kuori punajuuri ja raasta se hienoksi. Ota n. 1/4 taikinaa erilliseen kulhoon ja sekoita siihen punajuuri hyvin. Voit tarvittaessa lisätä myös hieman jauhoja, jos taikina näyttää löystyvän.
Anna molempien taikinoiden kohota noin kaksinkertaiseksi.
Ota värjäämättömästä taikinasta puolet ja muotoile siitä parran alus ja pukin naama.
Muotoile toisesta puolikkaasta puolikuun muotoinen. Ota tässä vaiheessa taikinaa hieman talteen viiksiä, silmiä ja lakin tupsua varten.
Leikkaa n. 1 cm välein suikaleita.
Kieritä suikaleet yksitellen.
Aseta valmis parta pukin kasvojen alaosan päälle. Muotoile värjätystä taikinasta pukille lakki, taita lakin kärki. Pyöritä myös nenä.
Muotoile värjäämättömästä taikinasta viikset, tupsu ja silmät. Itse laitoin rusinat vielä silmiin. Voitele halutessasi maidolla tai vesi-siirappiseoksella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kauniista sanoistanne mari-johanna ja Kinuskiemo.
Pukki kuuluu jouluun ja joulupöytään. Ja tästä pukista varmasti riittää myös puhetta 🙂