28.12.2017
Alkuperäisen Manuela Kjeilenin Success Cake -reseptin löydät täältä.
10-15 hlölle
Pohja:
3 valkuaista
1,75 dl sokeria
1,5 dl (100 g) mantelirouhetta
1,5 dl (n. 100 g) mantelijauhetta
Täyte:
5 dl omenakuutioita (2-3 omenaa)
1-1,5 dl glögiä
1 rkl sokeria
Vanilja-kanelivaahto:
2 dl vispikermaa
250 g vaniljarahkaa
0,5 tl kanelia
Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri sekaan pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää mantelirouhe ja -jauhe. Sekoita nopeasti marengin sekaan.
Piirrä leivinpaperille 2 kpl n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Jätä leviämisvaraa!
Jos haluat hieman korkeammat pohjat, käytä reunavuokaa, jolloin taikina säilyttää paremmin muotonsa.
Paista pohjia 175°C noin 20 minuuttia.
Kuutioi omenat pieneksi ja laita marinoitumaan glögiin vähintään tunniksi.
Lisää kuumalle paistinpannulle marinoidut omenat liemineen ja sokeri. Kiehuta, kunnes kaikki neste on haihtunut.
Vatkaa vispikerma ja rahka vaahdoksi, lisää lopuksi kaneli. Voit lisätä halutessasi sokeria makusi mukaan.
Kasaa kakku: ensin pohja, sitten glögiomenat ja puolet vaahdosta, sitten kansi ja loput vaahdosta. Koristele suklaalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Hyvää joulua kaikille ja kiitos kommenteistanne ❤ Tosiaan arki on ollut aika kiireistä ja sellaisena jatkuu joulun jälkeen. Onneksi opiskelu on niin mun juttu, joka päivä tulee uusia oivalluksia.
Maris: ”Piparipojat” ovat tummaa suklaata, piparkakkumuotin avulla tehtyjä.