Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Joulu,  Marenkikakut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 4364 kertaa
 
28.12.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIJoulumenestys


Norjalaisten ylpeys, Menestyskakku (Success cake), on yhdistelmä manteli-marenkipohjaa, paksua vaniljavoikreemia ja suklaalastuja.
Ensimmäisen kerran kuulin ja näin tämän kakun Manuela leipoo -ohjelmassa. Alkuperäinen resepti ei kuitenkaan sävähdyttänyt, marenki oli makeaa ja vaniljavoikreemi omaan makuuni hieman liian raskasta.
Mieleen jäi kytemään ajatus reseptin muuttamisesta hieman raikkaammaksi ja suomalaiseen makuun sopivaksi.
Ja joulukakkuhan siitä sitten syntyi!
Kakusta tuli ehkä Brita-tortun kaukainen sukulainen, glögiomenat ja kanelivaahto tuovat joulu makuja.
Leipomossani on ollut hiljaista viime aikoina, sillä ensin pääsykokeet ja nyt opinnot toisella paikkakunnalla vievät suuren osan ajastani.
Hengessä ollaan kuitenkin vahvasti mukana <3
Tämän joulumenestyksen myötä Kinuskileipomo Piperrys toivottaa kanssaleipojille ihanaa joulun aikaa sekä onnea, menestystä ja leivontaintoa vuodelle 2018!

Alkuperäisen Manuela Kjeilenin Success Cake -reseptin löydät täältä.

10-15 hlölle

Pohja:
3 valkuaista
1,75 dl sokeria
1,5 dl (100 g) mantelirouhetta
1,5 dl (n. 100 g) mantelijauhetta

Täyte:
5 dl omenakuutioita (2-3 omenaa)
1-1,5 dl glögiä
1 rkl sokeria

Vanilja-kanelivaahto:
2 dl vispikermaa
250 g vaniljarahkaa
0,5 tl kanelia

Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri sekaan pienissä erissä. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää mantelirouhe ja -jauhe. Sekoita nopeasti marengin sekaan.
Piirrä leivinpaperille 2 kpl n. 20 cm halkaisijaltaan olevaa ympyrää. Jätä leviämisvaraa!
Jos haluat hieman korkeammat pohjat, käytä reunavuokaa, jolloin taikina säilyttää paremmin muotonsa.
Paista pohjia 175°C noin 20 minuuttia.

Kuutioi omenat pieneksi ja laita marinoitumaan glögiin vähintään tunniksi.
Lisää kuumalle paistinpannulle marinoidut omenat liemineen ja sokeri. Kiehuta, kunnes kaikki neste on haihtunut.

Vatkaa vispikerma ja rahka vaahdoksi, lisää lopuksi kaneli. Voit lisätä halutessasi sokeria makusi mukaan.

Kasaa kakku: ensin pohja, sitten glögiomenat ja puolet vaahdosta, sitten kansi ja loput vaahdosta. Koristele suklaalla.