22.6.2015
Ohje on mitoitettu 16 cm halkaisijaltaan olevaan pyöreään irtopohjavuokaan. HUOM! Vuoka tulee aivan täyteen!
Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla ja öljyä vuoan reunat.
Suklaakakku:
2 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1,2 dl öljyä
2 munaa
Juustokakku:
150 g ranskankermaa
250 g rahkaa
2 munaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
250 g suklaavanukasta
4 rkl vaniljakreemijauhetta
Valmista ensin suklaakakku. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja muna, sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kaada valmis seos vuokaan.
Seuraavaksi valmista juustokerros. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi. Kaada suklaakakkukerroksen päälle.
Paista 175 °C noin tunti.
Jäähdytä paistettu kakku kunnolla ennen kuorrutuksen valmistamista.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon suklaavanukas ja vaniljakreemijauhe. Kaada seos kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moi nalamuru! Ilman muuta voi vaihtaa ricotta-juustoon, sittenhän keseessä ei ole enää fakecake vaan ihan real deal. Tai jopa tarjous, josta ei voi kieltäytyä 😉
Tarkoitus oli itsekin laittaa ricotta-juustoa, mutta sitten jouduin hädissäni tekemään tämmöisen muunnoksen.