Kinuskileipomo Piperrys

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Lapset Nähty 3933 kertaa
 
14.12.2015
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIHelpot appelsiinisuklaapalat


Tein viikonloppuna kirpparilta aivan ihania löytöjä! Yksi näistä löydöistä oli Ruokasuosikit – Suklaa -kirjanen, jossa on yli 100 suklaareseptiä. Nam!
Fudgeista jäi yli kondensoitua maitoa, joten olin jo hetken mietiskellyt sille käyttöä.
Joten kun tästä kirjasta löyty suklaakuutioiden ohje, löytyi lopullekin kondensoidulle maidolle käyttötarkoitus.
Tapani mukaan sovelsin taas ohjetta, koska kaapissani ei ollut tarpeeksi suklaata. Tämän takia jätin myös ohjeessa olleen voin pois. Lisäsin sekaan myös appelsiiniaromia ja nyt päästiinkin jo aika lähelle rakastamaani Fazerinan makua.
Nämä palat ovat ihanan pehmeitä ja suorastaan sulavat suussa.

n. 15 kpl

1,75 dl kondensoitua maitoa (fudgeista ylijäänyt loppupurkki)
200 g tummaa suklaata (itse käytin taloussuklaata)
1/2 plo Lidlin appelsiiniaromia (ohje: 1/2 – 1 plo 0,5 l nestettä)

Laita kondensoitu maito ja suklaarouhe mikronkestävään kulhoon.
Lämmitä korkeintaan 30 sekunnin pätkissä, sekoita aina lämmitysten välillä.
Kun suklaa on sulanut ja massa tasaista, lisää joukkoon aromi.
Öljyä leivinpaperi. Kaada massa leivinpaperin päälle n. 15 x 15 cm kokoiseen astiaan.
Anna jähmettyä jääkaapissa useampi tunti. Leikkaa öljytyllä veitsellä paloiksi.
Säilytä jääkaapissa.