29.7.2015
70-80 kpl
200 g voita
3 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2,5 – 3 dl perunajauhoja
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Sekoita rasvaan sokeri ja kerma.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikinan pitää pysyä kasassa, se ei saa murentua. Tämän takia lisää viimeinen 0,5 dl perunajauhoja tarvittaessa.
Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Leivo taikinasta tankoja ja jaa ne yhtä suuriin osiin.
Pyörittele palat palloiksi kämmenten välissä.
Paista leivinpaperin päällä 200 asteessa 10 minuutin ajan, kunnes kakut ovat ruskeita.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Ihana ohje, tein näitä pitkästä aikaa ja onnistuivat ohjeella oikein hyvin. Aiemmin olen aikaansaanut vain littanoita lättänöitä joten onnistumisen ilo on suuri. Kiitos ohjeesta! Nämä olivat äitini lemppareita ja siksikin oli ilo onnistua ! Paula