3.10.2015
Ohje mitoitettu 16 cm vuokaan
Pohja:
125 g sitruunakeksejä
(25 g voita)
Vuoraa irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla ja sipaise reunoille öljyä. Murskaa keksit hienoksi, lisää rasva tarvittaessa ja sekoita tasaiseksi. Taputtele seos lusikan avulla irtoreunavuoan pohjalle.
Lakritsitäyte:
80 g lakritsia (itse käytin Pandan paksu Pepe XXL-patukan)
2,5 dl vettä
2 liivatelehteä
Pilko lakritsi n. 1 cm:n paloiksi, laita veden kanssa kattilaan. Kiehauta, kunnes lakritsi hiukan pehmenee. Aja seuvasekoittimella tasaiseksi. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kuumaan seokseen ja sekoita. Jätä jäähtymään.
Sitruunatäyte:
5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl vettä
1 muna
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori (n. 0,5 dl)
4 liivatelehteä
Keltaista elintarvikeväriä
Sekoita perunajauho veteen. Laita kaikki aineet kattilaan ja sekoita vispilällä koko ajan samalla kuumentaen. Täyte on valmis, kun se sakenee. Lisää kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet kuumaan seokseen ja sekoita. Lisää elintarvikeväriä tarvittava määrä.
(Tässä välissä tee lautastesti ja lisää tarvittaessa vettä sitruunatäytteeseen)
Kaada täytteet vuorotellen keksipohjan päälle niin, että saat rengaskuvion syntymään.
Hyydytä jääkaapissa vähintään 6 tuntia.
Hunajakenno:
Kuplamuovia
Valkosuklaata
Keltaista elintarvikeväriä
Sulata suklaa, lisää elintarvikeväri. Levitä sula suklaa pestyn ja öljytyn kuplamuovin päälle. Anna kovettua. Asettele muodostuneita palasia kakun reunoille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Siis apua, mitä täällä tapahtuu! Vuorokaudessa tämä resepti on nähty yli 49k kertaa!
Paljon kiitoksia kaikille kauniista sanoista!
Jensku: lisäsin reseptin loppuun pikaisen kännykkäräpsäisyn myös sisälmyksestä 🙂