Olen aina tehnyt sokerikakkupohjan Kinuskikissankin sivuilta löytyvällä lasitekniikalla, jossa jauhoja, sokeria ja kananmunia mitataan sama tilavuus.
Äskettäin kuulin tekniikasta, jossa sokerikakkupohja valmistetaan punnitsemalla munat ja sokeria ja jauhoja lisätään 70 % munien painosta.
Tätä ohjetta varten tarvitaan siis keittiövaaka.
Tein vertailun vuoksi kakkupohjan myös lasitekniikalla ja ero oli mielestäni huomattava. 70 % -taikinaan ei tarvinnut edes lisätä leivinjauhoja, vaahdosta tuli todella napakkaa, miltei moussemaista, ja taikina nousi kauniisti ja tasaisesti. Tein useamman kakun, joihin käytin 3-6 munaa, joten omaan käyttööni otos oli kattava.
Suosittelen kokeilemaan, jos sinulla on ollut joskus epäonnea kakkupohjan kanssa.
Huom! Kuvassa kolmen munan kakkupohja, joka tehty 18 cm kakkuvuokaan.
Olen aina tehnyt sokerikakkupohjan Kinuskikissankin sivuilta löytyvällä lasitekniikalla, jossa jauhoja, sokeria ja kananmunia mitataan sama tilavuus.
Äskettäin kuulin tekniikasta, jossa sokerikakkupohja valmistetaan punnitsemalla munat ja sokeria ja jauhoja lisätään 70 % munien painosta.
Tätä ohjetta varten tarvitaan siis keittiövaaka.
Tein vertailun vuoksi kakkupohjan myös lasitekniikalla ja ero oli mielestäni huomattava. 70 % -taikinaan ei tarvinnut edes lisätä leivinjauhoja, vaahdosta tuli todella napakkaa, miltei moussemaista, ja taikina nousi kauniisti ja tasaisesti. Tein useamman kakun, joihin käytin 3-6 munaa, joten omaan käyttööni otos oli kattava.
Suosittelen kokeilemaan, jos sinulla on ollut joskus epäonnea kakkupohjan kanssa.
Huom! Kuvassa kolmen munan kakkupohja, joka tehty 18 cm kakkuvuokaan.
24-26 cm halkaisijaltaan oleva kakkuvuoka
5 munaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Punnitse munat. Jos munat painavat esim. 250 g, saat laskettua sokerin ja jauhojen määrän:
250 g x 0,7 = 175 g
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää jauhot varovasti sekoitellen.
Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175°C noin 40 minuuttia. Paistoaika vaihtelee kakun koon ja uunin ominaisuuksien mukaan.
nalamuru
Minä olen tähän asti tehnyt tuolla lasitekniikalla yhtä paljon kuin munia ja nyt testasin torstaina tätä sinun ohjettasi isompaan kakkupohjaan kun tein lauantaille kerroskakun. Hyvin onnistui kyllä kakkupohja tällä sinun ohjeellasi 🙂 Tosin hyvin onnistui pienempi kakkupohja lasitekniikallakin niin en itse huomannut eroa näiden tekniikoiden välillä, mutta uskon sinun kattavaa otostasi ja teen kyllä toistekin pohjaa tällä ohjeella 🙂
Piperrys
Kuten maris ja soja mainitsivatkin, osan jauhoista voi vaihtaa perunajauhoihin oman mieltymyksensä mukaan.
Itse olen mariksen kanssa samoilla linjoilla, vanhaan ei ole enää paluuta ☺
sojan kotikeittiö
vautsi, mielenkiintoista! Minä olen kyllä aina lasitekniikalla onnistunut kun käytän noin 30-40% perunajauhoja, mutta pitääpä tätäkin kokeilla =) Aina oppii uutta ja on kyllä komea pohja!
mari-johanna
No mutta, kylläpä on komea kakkupohja! 🙂
Tämä on jotain uutta mistä itse en ole edes kuullut. Minä teen pohjat aina tuolla lasi tekniikalla, mutta nyt heräsi mielenkiinto. Kakku pohjissani ei valittamista ole ollut mutta tätä täytyy kokeilla seuraavalla kerralla.
Kerrassaan upea kakku! 🙂
maris
Nyt veit sanat suustani! Olen täysin samaa mieltä, että tällä systeemillä tulee paras pohja. Ja upealta näyttää tuo sinun tekemäsi pohja. 🙂
Itse yritin myös aikaisemmin tehdä sokerikakkupohjaa tuolla mainitsemallasi lasitekniikalla, mutta en ikinä onnistunut toivomallani tavalla. Pohjat olivat enemmän tai vähemmän lörpsähtäneitä. Ryhdikkyydestä ja jämäkkyydestä ei ollut tietoakaan.
Viime syksynä löysin tämän ko. tekniikan, kun etsin tietoa, mikä kakkupohjissani on vialla. Ja heti onnistui täydellisesti! Kahdesti olen tällä systeemillä tehnyt ja en enää muuhun vaihda. 🙂
Ja tuon olen myös huomannut, että leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse. Toisella kerralla käytin erikoishienoa sokeria ja se toimi minusta vielä paremmin. Vehnäjauhoista olen korvannut 30% perunajauhoilla.
Kiva kun laitoit ohjeen. Itse en ole saanut ohjetta laitetuksi leipomooni, kun kuvaakaan en ole muistanut napata. 🙂