Kinuskileipomo pink coral

Kategoria: Täytekakut Nähty 36972 kertaa
 
12.11.2013
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIAppelsiini-Suklaakakku


Muokattu reseptistä Tumma sokerikakkupohja. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Tämä on oikeasti ihana täytekakku, appelsiini ja suklaa sopii niin hyvin yhteen. Kakku kannattaa ottaa huoneenlämpöön jonkin verran ennen tarjoilua, koska kuorrutus kovettuu jääkaapissa eikä siitä ole silloin niin helppo leikata kauniita paloja.

Kinuskikissan tumma sokerikakkupohja

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivin- ja kaakaojauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tavallisen sokerikakkupohjan ohje.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
½ dl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min

Kostutus:
5 munan pohjaan 2 -2 ½ dl

1. Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

2. Ota esille kaksi saman kokoista lasia.

3. Riko munat toiseen lasiin.

4. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

5. Kaada sokeri kulhoon.

6. Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Laita lasin pohjalle n. ½ dl kaakaojauhetta. Mittaa loput jauhot siten, että vehnäjauhoja tulee 50-75 % ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

7. Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

8. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

9. Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

10. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min. Joudut todennäköisesti laittamaan päälle tina- tai leivinpaperin pinnan tummumisen takia. Yritä kuitenkin odottaa 15-20 minuuttia, jotta pohja olisi hieman kypsynyt eikä lässähtäisi uunin avaamisesta yhtä helposti.

11. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

 

Appelsiini curd
Tällä reseptillä tulee n. 2 dl curdia (riippuu appelsiinin koosta) 😛

1 appelsiinin mehu
1 appelsiinin raastettu kuori
3 dl tomusokeria
2 kananmunaa
60 g voita

 

Pese appelsiini. Raasta appelsiinin kuori kattilaan. Purista appelsiinin mehu kattilaan.

Mittaa tomusokeri ja kananmunat joukkoon.

Sekoita koko ajan hyvin, ja lämmitä seosta hiljalleen kiehumispisteeseen. Kun seos pulpahtaa kerran laske lämpötila pienelle ja sekoittele seosta parin minuutin ajan. Seoksen tulisi muuttua kiisselimäiseksi.

Nosta kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetken ja vatkaa/sekoita sitten paloiteltu voi joukkoon. Anna jäähtyä.

Kakun kokoaminen

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
2. Aseta yksi pohja irtopohjavuoan pohjalle ( tai aseta se vastaavasti jo suoraan tarjoilualustalle, mutta mielestäni irtopohjavuoassa on kätevä säilyttää kakku ennen tarjoilua )
2. Kostuta pohja appelsiinimehulla.
3. Levitä reilu kerros appelsiinicurdia pohjan päälle.
4. Lisää seuraava kerros, kostuta se ja lisää appelsiinicurdia.
5. Laita viimeiseksi vielä viimeinen pohja ja kostuta se.

 

Suklaa-voikreemi

150 g voita
3 rkl kaakaota
1 dl tomusokeria
175 g taloussuklaata tai muuta tummaa suklaata

1. Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa miedolla lämmöllä.
2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakao kuohkeaksi.
3. Lisää sulanut ja jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.

4. Peitä koko kakku suklaakuorrutuksella lastalla levittäen. Koristelu jokaisen haluamallaan tavalla. 🙂