28.10.2013
3 munaa
1,5 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
175 g taloussuklaata (tai muuta tummaa suklaata)
60 g voita
Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset eri astioihin. Vaahdota keltuaiset ja sokeri vaahdoksi ja sekoita jauhot vaahtoon.
Sulata voi. Laita astia vesihauteeseen ja lisää suklaapalat joukkoon ja anna niiden sulaa hiljalleen. Kun seos on tasainen, lisää 1 rkl huoneenlämpöistä vettä ja sekoita.
Yhdistä suklaaseos keltuaisvaahtoon.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita 1/3 valkuaisvaahdosta hyvin taikinaan ja kääntele loput valkuaisvaahdosta varovasti taikinaan niin että koostumus säilyy kuohkeana.
Laita n. 18-20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla ritilällä 200 asteessa n. 30 min. Kakku saa jäädä vähän tahmeaksi keskeltä. Anna jäähtyä ja nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä