29.10.2013
Pohjat:
3 1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl öljyä (esim. oliiviöljyä)
Riisipuuro:
1,5 dl puuroriisiä
2 dl vettä
7,5 dl maitoa
3/4 tl suolaa
1 rkl voita
( + 1 kananmuna, jos haluat )
1) Tee pohjat pastakoneella: ota nyrkin kokoinen pallo taikinaa ja tee siitä suorakulman mallinen möykky, jauhota hyvin ja vedä pastakoneen läpi sen ollessa suurimmassa asennossa (eli 0 =nolla). Tee pyöreäreunaisella lasilla taikinasta ympyröitä, jauhota ympyrät hyvin. Vedä ympyrät pastakoneen läpi pastakoneen numerolla 3. Katso että pohjat näyttävät tarpeeksi leveiltä, jos ei, voit ottaa isomman muotin.
2) Riisipuuro: Huuhtele riisi hyvin juoksevan veden alla. Laita riisi kattilaan veden kanssa ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Laita maito joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Laske hyvin alhaiseen lämpöön ja anna puuron hautua n. 45 min – 1 tunnin ajan. (Kansi voi olla päällä osittain) Lisää voi ja jäähdytä. (Jäähtyneeseen puuroon voi lisätä munan jos haluaa.)
3) Levitä puuro riisipiirakoihin. Rypytä reunat. Paista 280 asteessa n. 15 min, kunnes ovat rapeita. Voitele sulatetulla voilla. Laita liinan alle muhimaan vähäksi aikaa niin että reunat menettävät vähän kovuuttaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Juu, pastakoneen käyttö kyllä säästöi aikaa.