16.9.2018
Noin 12 sämpylää
TAIKINA
6 dl vettä
1 pss kuivahiivaa (11 g)
1 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
4 dl sämpyläjauhoja
PÄÄLLE
puurohiutaleita
Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.
Lisää vehnä- ja sämpyläjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon.
Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi.
Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.
Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle puurohiutaleita tai siemeniä. Tee ristiviilto sämpylöiden päälle.
Paista sämpylöitä 30 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kinuskikissa: oh! Meilisi löytyi, vastaan sinulle heti!