Kinuskileipomo Pimmis

Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat Nähty 1218 kertaa
 
16.09.2018
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIRustiikkiset sämpylät aamupalapöytään


Aamulla olisi ihana saada tuoreita sämpylöitä, mutta harvemmin toive toteutuu. Olen aina leiponut sämpylöitä perinteisen kaavan mukaan, kunnes törmäsin ohjeeseen, jossa taikina valmistuu itsestään "nukkumalla" yön yli jääkaapissa. Miten vaivatonta ja helppoa! Näistä sämpylöistä tulee täydellisen rapeakuorisia, mutta sisältä pehmeitä. Yllätä perhe ja leivo tuoretta leipää aamupalapöytään. 😊 

Rustiikkiset sämpylät

Noin 12 sämpylää

 

TAIKINA

 

6 dl vettä 

 

1 pss kuivahiivaa (11 g) 

 

1 dl ruisjauhoja 

 

1 dl kaurahiutaleita 

 

2 tl suolaa 

 

4 dl vehnäjauhoja 

 

4 dl sämpyläjauhoja 

 

PÄÄLLE 

 

puurohiutaleita 

Liuota hiiva viileään veteen. Sekoita joukkoon ruisjauhot, kaurahiutaleet ja suola.

Lisää vehnä- ja sämpyläjauhot vähän kerrallaan taikinan joukkoon.

Sekoita varovasti, älä vaivaa taikinaa. Taikina saa jäädä löysäksi.

Peitä kulho ja nosta se jääkaappiin yön yli.

Kuumenna aamulla uuni 225-asteiseksi. Nosta taikinaa kauhalla pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle puurohiutaleita tai siemeniä. Tee ristiviilto sämpylöiden päälle.

Paista sämpylöitä 30 minuuttia hieman alatasoa ylempänä. Älä peitä sämpylöitä paistamisen jälkeen, jotta kuori pysyy rapeana.