Marja-aika innostaa leipomaan. Isäni suurena intohimona on poimia perheellemme marjoja metsästä ja niinpä meillä on aina ollut pakastin täynnä mustikoita, puolukoita ja hilloja. Tämä leipurityttö ei pistä sitä lainkaan pahakseen vaan on onnellinen raaka-aineista. 😊 Mustikka on oikea supermarja: täynnä vitamiineja, antioksidantteja, kuituja ja hyvää makua!
Minulla on vieläkin tallessa yläasteaikainen kotitalouskirjani, jonka reseptit ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Yksi lempiresepteistäni on ollut omenapiirakka, jota olen leiponut perheelleni monet, monet kerrat. Tällä kerralla korvasin omenat mustikoilla ja ne sopivat piirakkaan mainiosti.
Piiras kruunautuu vaniljajäätelöllä tai vaniljakastikkeella, jonka pyöräyttää helposti vaikka itse. Jos tarjolla ei ole tuoreita mustikoita, käyvät pakastemustikatkin hyvin, kunhan muistaa sekoittaa niiden joukkoon hieman perunajauhoja. Näin piiras ei muutu vetiseksi.
Marja-aika innostaa leipomaan. Isäni suurena intohimona on poimia perheellemme marjoja metsästä ja niinpä meillä on aina ollut pakastin täynnä mustikoita, puolukoita ja hilloja. Tämä leipurityttö ei pistä sitä lainkaan pahakseen vaan on onnellinen raaka-aineista. 😊 Mustikka on oikea supermarja: täynnä vitamiineja, antioksidantteja, kuituja ja hyvää makua!
Minulla on vieläkin tallessa yläasteaikainen kotitalouskirjani, jonka reseptit ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Yksi lempiresepteistäni on ollut omenapiirakka, jota olen leiponut perheelleni monet, monet kerrat. Tällä kerralla korvasin omenat mustikoilla ja ne sopivat piirakkaan mainiosti.
Piiras kruunautuu vaniljajäätelöllä tai vaniljakastikkeella, jonka pyöräyttää helposti vaikka itse. Jos tarjolla ei ole tuoreita mustikoita, käyvät pakastemustikatkin hyvin, kunhan muistaa sekoittaa niiden joukkoon hieman perunajauhoja. Näin piiras ei muutu vetiseksi.
Marjapiirakka
45 minuuttia
TAIKINA
50 g voita
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
1 ½ dl kevytmaitoa
2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
PINNALLE
2–3 dl mustikoita
(1–2 rkl perunajauhoja)
1–2 rkl sokeria
Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 25 cm). Sulata voi varovasti mikrossa tai kattilassa. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.
Lisää taikinaan kananmuna, maito ja kaurahiutaleet. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Ripottele piirakan pinnalle marjat ja sokeri.
Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.
Pimmis
Kiitos Kinuskiemo kommenteistasi ja tervetulotoivotuksesta!
On hurjan kivaa tulla mukaan muiden himoleipureiden maailmaan 🙂
Herkullinen muisto sinulla koulun kotitaloustunneilta. Kotitalouskirja onkin varmasti yksi koulukirjoista, joka tosiaan kannattaa pitää tallessa ja josta löytää takuuvarmoja lemppareita. Tämäkin sinun reseptisi kuulostaa aivan mainiolta. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja maistuu varmasti herkulliselta. Sekä mustikkaisena että omenaisena. Tarjolle leikkaamasi annospala näyttää ihanalta tuolla kauniilla asetilla.
Enkä voi olla ihastelematta sinun/perheenne onnellista tilannetta, että isä on innostunut marjojen poimimisesta! Ja täyttää pakastearkkunne metsän parhailla antimilla! Isä on aarre! 🙂
Kiitos kivasta johdannosta ja lämpimästi tervetuloa Kinuskileipurien joukkoon. Kiva, että olet täällä! 🙂