Kinuskileipomo Pimmis

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 256 kertaa
 
02.09.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Mustikkapiirakka


Marja-aika innostaa leipomaan. Isäni suurena intohimona on poimia perheellemme marjoja metsästä ja niinpä meillä on aina ollut pakastin täynnä mustikoita, puolukoita ja hilloja. Tämä leipurityttö ei pistä sitä lainkaan pahakseen vaan on onnellinen raaka-aineista. 😊 Mustikka on oikea supermarja: täynnä vitamiineja, antioksidantteja, kuituja ja hyvää makua!

 

 Minulla on vieläkin tallessa yläasteaikainen kotitalouskirjani, jonka reseptit ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Yksi lempiresepteistäni on ollut omenapiirakka, jota olen leiponut perheelleni monet, monet kerrat. Tällä kerralla korvasin omenat mustikoilla ja ne sopivat piirakkaan mainiosti. 

 

Piiras kruunautuu vaniljajäätelöllä tai vaniljakastikkeella, jonka pyöräyttää helposti vaikka itse. Jos tarjolla ei ole tuoreita mustikoita, käyvät pakastemustikatkin hyvin, kunhan muistaa sekoittaa niiden joukkoon hieman perunajauhoja. Näin piiras ei muutu vetiseksi.

Marjapiirakka

45 minuuttia

 

TAIKINA

50 g voita 

1 ½ dl sokeria 

1 kananmuna 

1 ½ dl kevytmaitoa 

2 dl kaurahiutaleita 

2 dl vehnäjauhoja 

1 ½ tl leivinjauhetta

 

PINNALLE 

2–3 dl mustikoita 

(1–2 rkl perunajauhoja)

1–2 rkl sokeria


Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan noin 25 cm). Sulata voi varovasti mikrossa tai kattilassa. Sekoita rasva ja sokeri kulhossa.

Lisää taikinaan kananmuna, maito ja kaurahiutaleet. Lisää taikinaan vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Levitä taikina piirakkavuokaan. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Ripottele piirakan pinnalle marjat ja sokeri.

Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin puoli tuntia. Tarjoile sellaisenaan tai jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.