Kinuskileipomo Pimmis

Kategoria: Muuta makeaa,  Raakaleivonnaiset Nähty 492 kertaa
 
13.10.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Munaton,  Vegaaninen

LUKIJAN RESEPTIKeksitaikinapallerot kikherneistä


Pienen hiljaiselon jälkeen täällä taas :)

 

Haluan jakaa kanssanne simppelin ja makoisan reseptin, jossa yhdistyvät kaksi lempiruoka-ainettani: kikherneet ja pähkinät!

Kikherneet ovat vegaanisessa leivonnassa aivan ylivetoja! Itse kikherneistä saa tehtyä helposti muovautuvaa taikinaa ja kikherneiden liemestä saa oivallisesti vegaanista marenkia. Tässä palleroreseptissä käytin pistaasipähkinärouhetta, mutta myös muu pähkinärouhe käy. Jos on pähkinäallergiaa, kokeile ihmeessä vaikka suklaarouhetta tai kaakaoribsejä!

 

Astetta terveellisempää hyvää :)

Keksitaikinapallerot kikherneistä

noin 15 palleroa
30 minuuttia
noin 100 g purkkikikherneitä valutettuna
3 rkl ruokosokeria
3 rkl sokeritonta maapähkinävoita
ripaus vaniljasokeria
1 rkl maitoa (vegaanisena: jokin kasvimaito esim. kaura- tai mantelimaito)
2 rkl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
pinnalle pistaasipähkinärouhetta

Valuta ja huuhtele kikherneet lävikössä. Sekoita kaikki ainekset pistaasipähkinärouhetta lukuun ottamatta tehosekoittimessa, kunnes massa muuttuu tasaiseksi. Pyörittele massasta pieniä palloja ja kierittele ne pähkinärouheessa. Pallerot säilyvät jääkaapissa kannellisessa astiassa.