30.1.2014
Olin lomalla Floridassa sukulaisten luona. Loman lopussa halusin kiitoksena tehdä Kinuskikissan ohjeiden mukaisen juhlapöydän raitakakun. No ohjeita piti aika paljonkin muokkailla, sillä eihän Amerikassa ole vaniljarahkaa, smetanaa… Ensimmäistä kertaa kokeilin myös liivatejauhetta.
Ohjeessa on käytetty vaniljarahkaa ja smetanaa. Ne korvasin Sour&Creamillä, sekaan laitoin sokeria ja nestemäistä vaniljauutetta, joka oli muuten melkoisen vahvaa tavaraa. Kaikkia näitä siis ihan summamutikassa, maistellen, koska täyte olisi hyvää. Olen tehnyt raitakakun monta kertaa, joten tiesin hyvin miltä sen tulisi suurinpiirtein maistua. Mansikat olivat ihanan isoja ja makeita, tuli mieleen kesäpäivä Suomessa. Mansikkakerroksen pystyi tekemään oikean ohjeen mukaan.
Liivatejauhetta käytin kyllä viimeisen kerran. Se tuntui niin hankalta käyttää! Olen aina käyttänyt liivatelehtiä ja ne ovat niin yksinkertaisia. Ohjeistus jauheen käyttöön oli outoa ja paketin kyljessä oli hirveä määrä vettä johon jauhe olisi pitänyt listätä. En myöskään oikein löytänyt mistään kuinka korvata lehdet jauheella. Lopputulos oli lässähtänyt kakku, joka juuri ja juuri pysyi pystyssä. Kakku syötiin vauhdilla 🙂 Jätin kakusta tarkoituksella vadelmatäytteen pois, ettei kakusta olisi tullut liian isoa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä