Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piece Of Helsinki

Piirakkapohja (perus)

30.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_4993X_600x600.jpg

Tarvittavat ainekset:
50 g Criscoa
125 g vehnäjauhoja
½ rkl sokeria
½ tl suolaa
n. 3 rkl kylmää vettä

Tekovaiheet:
Ensimmäiseksi on tarkoitus saada sekaisin kaikki muut ainekset paitsi vesi. Kulhoon voi siis huoletta nakella rasvan, jauhot ja makuaineet. Vapaavalintaista tekniikkaa ja apuvälineitä avuksi käyttäen periaatteellisesti olisi kuivat aineet saatava yhdistymään rasvaan. Itse tykkään käyttää tarkoitukseen suunniteltua taikinarautaa, mutta uskoisin että sama käy sormin nyppimällä, tai vaikka haarukalla jos on kärsivällisyyttä. Ja muistaa olla painamatta liikaa, ettei haarukalle käy kuin Uri Gellerin lusikoille.

Taikinan alkaessa vaikuttaa hyvin sekoittuneelta, joskin varmasti vielä murenevalta, on aika lisätä jääkylmä vesi. Lisää ensin kaksi ruokalusikallista, ja vaivaa taikina tasaiseksi. Tässä suosittelisin jo siirtymään manuaalimoodiin, eli tekemään sen käsin. Jos taikina vaikuttaa vielä helposti murenevalta, lisää kolmas ruokalusikallinen pienissä erissä, aina hyvin vaivaten välissä. Kun taikina alkaa olla kiinteää, ja irtoaa sekä kulhosta että vielä räpylöistäkin, on aika kääriä taikinapallo muovikelmun sisään ja laittaa jäähylle. Puolesta tunnista tuntiin on sopiva aika, ja sen jälkeen taikina on yleensä parantanut tapansa ja käyttäytyy nätisti kaulittaessa.

Jos tunnet sen tarpeelliseksi (huomaat kyllä hetken päästä jos olit väärässä) jauhota kaulinta-alustasi. Kaulimen jauhottamista suosittelen joka tapauksessa. Kaulitse pallo sopivan kokoiseksi levyksi (vuoan pohja+sivut+vähän varaa) ja nosta kaulimen avulla piirasvuokaan. Varmista että pohja on tasaisesti vuoan pohjaa myöten, myös reunoille noustessaan, ja painele taikina vuoan reunoihin. Leikkaa vuoan reunan yli menevä osuus pois. Jotta pohja ei kupruile paistettaessa, töki siihen haarukalla reikiä muutaman sentin välein, niin pohjaan kuin reunoillekin.

Suosittelen pohjan esipaistamista, tämä käy kätevästi noin 220C:n lämpötilassa, noin 10 minuuttia, tai kunnes pohja on saanut vähän väriä.
Täytä ja paista uudelleen jos täyte sitä vaatii.

Kategoriat

Makeat piirakatSuolaiset piirakatTaikinat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_DSC_3899_1_400x400.jpgPiece Of HelsinkiSitruunamarenkipiirakka
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_20170425_201910_400x400.jpgPiece Of HelsinkiTäyteläinen vaniljakiisseli
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_DSC_0507_400x400.jpgPiece Of HelsinkiKurpitsapiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_4993X_400x400.jpgPiece Of HelsinkiPiirakkapohja (perus)
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_20141103_400x400.jpgPiece Of HelsinkiDominorouheinen SuklaaMousse
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/18110_IMG_20141103_400x400.jpgPiece Of HelsinkiNougat-kakku
5

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa