Kinuskileipomo Piece Of Helsinki

Kategoria: Kakkupohjat Nähty 13215 kertaa
 
16.11.2014
 
5 kommenttia

LUKIJAN RESEPTINougat-kakku


Tein alunperin nougat-kakun mieheni synttäreille, mutta vaikka kaikki muut ihastuivat sen makuun, itse en ollut tyytyväinen. Reseptiä vähän aikaa tutkittuani sain ahaa-elämyksen, ja tämä kakku on sen tulos. NYT se maistuu hyvältä minunkin mielestäni!

Tämän kakun paistamiseen voi käyttää myös oudommin muotoiltua vuokaa, sillä taikina paistuu melko tasaisesti. Vuoan kooksi sopii noin kaksi litraa.

Ainekset:
150 g voita, huoneenlämpöistä
120 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
5 kananmunaa
250 g jauhoa
100 g maissitärkkelystä
1 rkl leivinjauhetta
2,5 dl maitoa
100 g Maraboun Dubbel Nougat’a (2 kpl)
100 g taloussuklaata

Tekovaiheet:
1. Voitele ja jauhota sopivan oloinen vuoka. Uuninkin voi laittaa jo lämpenemään, ellei ole super-nopeaa mallia. Lämpötilasäätö kannattaa kääntää noin 160C:n, oman uunin temperamentin mukaan säätäen.

2. Sulata paloiteltu nougat ja suklaa mikroaaltouunissa, mielellään 30 sekunnin jaksoissa ja sekoittaen välillä ettei pala. Kun nougat ja suklaa ovat täysin sulassa sovussa sekoittuneet, jätä jäähtymään.

3. Vaahdota voi, sokeri ja vaniljasokeri kulhossa vatkaamalla usean minuutin ajan. Mitä paremmin voihin saa vatkattua ilmaa, sen paremmin taikina toimii myöhemmin.

4. Lisää seokseen kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Taikina voi tässä vaiheessa näyttää hieman erottuneelta, mutta ei hätää.

5. Suola, maito ja nougat-suklaaseos ovat seuraavaksi vuorollaan sukeltamassa taikinan syövereihin. Vatkaa kunnes taikina on tasaista.

6. Sekoita jauhojen sekaan maissitärkkelys ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Tämän voi tehdä myös siivilöimällä kaikki edellä mainitut keskenään.

7. Yhdistä jauhoseos taikinaan varovasti pallovispilällä pyöräytellen, tai lastalla käännellen jos pallovispilä on karannut.

8. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50-60 min, riippuen uunin tehosta, vuoan muodosta, ilman kosteudesta, ja kuun syklin vaiheesta. Kakku on valmis kun siihen cocktail-tikun työnnettyäsi se ei enää kilju. Tai tikkuun ei tartu taikinaa, mikä nyt luotettavammalta tuntuu. Anna kakun jäähdytellä vuoassaan noin 10 min ennen kumoamista.

Kakkupohja ei kaipaa kostutusta, ellei kakku unohtunut uuniin vähän liian pitkäksi aikaa. Anna levätä yön yli jääkaapissa niin pohja on helpompi leikata osiin. Täytä mieluisilla täytteillä, kuorruta ja koristele, ja nauti!