Kinuskileipomo Piece Of Helsinki

Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy Nähty 10627 kertaa
 
30.11.2014
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIKurpitsapiirakka


Yhdysvalloissa vietettävän Kiitospäivän ehdoton jälkiruoka on kurpitsapiirakka. Vaikka mikään ei olisi amerikkalaisempaa kuin omenapiirakka, niin silti tämä viettelevän mausteinen kuningatar vie Kiitospäivän palkintojenjaossa aina kultamitalin. Toisin kuin omenapiirakka, tämä on parasta tarjottuna kylmänä, ja kunnon annoksella kermavaahtoa. Ei mitään kevyitä vaniljakastikkeita, kiitos.

Tarvittavat ainekset:
1 piirakkapohja, noin 23-26 cm, esipaistettuna
2 kananmunaa
425 g kurpitsasosetta (yksi tölkki Libby’s Pure Pumpkin, tai itse tehtyä)
100 g sokeria
½ tl suolaa
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua maustepippuria (ei ole oikeasti pippuri)
1 dl karamellisoitua maitoa (tölkin kuva löytyy Naulakakun ohjeesta)
2 dl täysmaitoa

Tekovaiheet:
0.1. Laita uuni lämpenemään, 220C tavallinen, ja 200C kiertoilma.

1. Vatkaa kevyesti kananmunat. Saa ne vaahdottaa kunnollakin, mutta ei siitä varsin hyötyä myöhemmin ole.

2. Vatkaa karamellisoitu maito ja täysmaito keskenään kunnes ovat hyvin sekoittuneet ja kinuskimaiset palat ovat pienehköjä.

3. Vatkaa kananmunien joukkoon loput ainekset ja lopuksi maitoseos.

4. Kaada taikina esipaistettuun piirakkavuokaan ja tökkää koko komeus uuniin paistumaan keskitasolle. Paista ensin 15 min 220C:ssa, ja vähennä sitten lämpötilaa 175C:een (kiertoilma 150C) ja paista vielä 30-40 minuuttia, kunnes keskelle piirakkaa tökättyyn veitsen terään ei jää enää taikinaa.

5. Anna jäähtyä rauhassa, vaikka tuoksu onkin huumaava. Täyte vain polttaa kielen kuumana, ja sitten ei maista enää mitään.