20.11.2014
Tästä ohjeesta saa noin 8 dl suklaamoussea, jolla saa hyvin täytettyä 23 cm:n kakun kaksi väliä.
4,5 dl kuohukermaa
90 g sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
6 Domino-keksiä murskattuna
1-2 rkl Dooley’s toffeelikööriä
1. Ensimmäiseksi kannattaa purkaa pahimmat turhautumiset joita kakkupohjien leipominen yleensä saa aikaan. Ota siis MiniGrip pussi, vaikka puoli litrainen, ja asettele keksit sinne varovasti yhteen kerrokseen. Sitten on aika valita sopiva työkalu keksien armottomaan muserrukseen: suosittelen kaulinta, joskin myös vasara voi olla oiva apuväline jos saa paukutella ihan estoitta. Kerrostaloasunnossa moinen paukutus aiheuttaa yleensä pahennusta. Joka tapauksessa keksit on saatava pienen pieniksi murusiksi. Myös tehosekoitin käy jos sen käytöstä saa jotain mielihyvää. Murskauksen jälkeen jätä keksit huilaamaan hetkeksi.
2. Kaada kerma kulhoon, lisää sokeri, kaakaojauhe ja likööri. Vatkaa kermaa kunnes se on todella jäykkää, ei kuitenkaan vielä voita. Mutta aika lähelle voiksi muuttumista saa mennä, sillä tähän täytteeseen ei käytetä liivatetta tai muuta täytteen kovettajaa. Vaniljakreemijauhetta voisi ehkä käyttää, mutta itse en ole koskaan kokeillut joten en tiedä mitä se tekee maulle. Toki silloin kerman voi jättää huomattavasti pehmeämmäksi.
3. Sekoita keksinmurut moussen sekaan lastalla pyöräytellen ja täytä kakku heti. Tai miksei tätä voisi käytää myös jälkiruokana ihan itsessään, vaikka Domino-keksillä koristeltuna.
(Kuvassa näkyy myös reseptini Nougat-kakkupohja.)
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos 🙂