12.12.2013
Juustokakut ovat uusi löytyö leivontaharrastuksessani ja useasti tulee mietittyä millaisia erin makuisia juustokakkuja voisin kokeilla tehdä. Leipomisessa on vain mielikuvitus rajana ja näin Joulun alla tietysti ajatuksissa pyörii kaikki jouluiset maut. Tässäpä tulee minun makuun erittäin Jouluinen juustokakku:
Leivontapäivä 1: Valmista kinuski ja vadelmasoppa jääkaappiin.
Kinuski:
– 4 dl kuohukermaa
– 3 dl fariinisokeria
Kuumenna ja sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa kiehumispisteeseen. Kun kinuski on jäähtynyt voi sen laittaa jääkaappin odottelee huomista päivää. Kinuskin tekemisessä ei mene ku muutama hassu minuutti.
Vadelmasopan ohjeen katsoin perunajauhopaketin kyljestä, tämänhän varmaan jokainen osaa tehdä omalla tyylillään. Itse käytin tähän juustokakkuun 3 dl vadelmasoppaa.
Leivontapäivä 2: Tee piparikinuskivadelmajuustokakku.
Käytin 24 cm irtopohjavuokaa ja laitoin pohjalle leivinpaperia. Kokeilin tässä myös laittaa irtopohjavuoan reunoille leivinpaperia, että saisin kauniimmat reunat juustokakkuun.
Pohja:
– 200 g piparia
– 70 g margariinia
Laitoin piparit pakastepussiin ja kaulimella murskasin piparit pienen pieneksi muruiksi. Margariinin sulatin kattilassa ja sekoitin sulaneeseen margariiniin piparit. Piparimargariiniseoksen yritin levittää tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle. Ennen täytteen tekemistä laita 6 liivatelehteä kylmään veteen.
Täyte:
– Vaahdota 2,5 dl Vispikermaa
– Lisää 2 tl vanilijasokeria
– Sekä 2 tl piparkakkumaustetta
– Sekoita joukkoon 200 g maustamatonta tuorejuustoa
– Vaahdota edellispäivänä tehty kinuski ja sekoita se sitten täytteeseen.
– Kiehauta 0,5 dl vettä kattilassa ja lisää siihen kylmässä vedessä liuotetut 6 liivatenlehteä
– Sekoita vielä vesiliivateseos täytteeseen.
– Lopuksi levitä täyte piparipohjan päälle ja laita jääkaappin 3 tunniksi
Kuorrutus:
– Liota 3 liivatenlehteä kylmässä vedessä muutama minuutti
– Kiehauta 0,5 dl vettä kattilassa ja lisää siihen kylmässä vedessä liuotetut 3 liivatenlehteä
– Sekoita vesiliivateseos kylmään 3 dl vadelmasoppaan
– Ja juustokakun viimeinen vaihe, kaada vadelmasoppa täytteen päälle ja laita juustokakku vähintään 2 tunniksi jääkaappiin (mielellään anna juustokakun hyytyä yön yli jääkaapissa)
Kuten kuvasta näkyy tämä piparikinuskivadelmajuustokakku yksilö ei ole kovin visuaalisesti onnistunut, mutta se taitaa nyt olla tämän leipojan käden jäljistä kiinni. Piparikinuskivadelmajuustokakku maistui kuitenkin erittäin hyvälle ja varsinkin Jouluiselle, että Hyvää Joulua vaan kaikille! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä