10.11.2014
Tyrnijäätelö
4 pientä annosta
3 kananmunan keltuaista
1 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
vähän yli puolet kinuskista
Tyrnikinuski Jauhoton taikina– blogista
2 dl fariinisokeria
1 dl kuohukermaa
1 dl makeuttamatonta tyrnimehua
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Lisää tyrnimehu keltuais-sokerivaahtoon. Kääntele joukkoon myös kermavaahto. Laita seos joko jäätelökoneeseen tai pakastimeen. Muista sekoitella pakastimessa olevaa jäätelöä välillä muutaman kerran.
Tee sitten tyrnikinuski. Laita ainekset kattilaan ja keittele matalalla lämmöllä reilut puoli tuntia. Anna jäähtyä. Lisää jähmeän jäätelön joukkoon tyrnikinuskia raitoina, anna jähmettyä vielä pakastimessa (myös jäätelökoneessa valmistettu jäätelö).
Tarjoa jäätelö tuuteista, koristele kinuskilla ja strösseleillä.
Pakastimessa jäätelön valmistumiseen menee n. 5-6 tuntia, jäätelö on parhaimmillaan kun se on vielä vähän pehmeää. Annos on melko pieni, mutta niin aromikas ja tuhti, että riittää hyvin pieneen herkkuhetkeen.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Jäätelön ja kinuskin voi tehdä samalla tavalla hyvin myös muista makeuttamattomista, voimakkaan makuisista mehuista. Esimerkiksi karpalo tai mustaherukka voisi sopia erinomaisesti jäätelöön.