24.3.2020
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita sulatettuna
2dl vettä
2rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet, vesi ja voi sekaan. Sekoita sekaisin, sekoita mahdollisimman vähän, mutta niin, että taikina on tasaista. itse sekoitan taikinan aina sähkövatkaimella, pienimmällä teholla.
Levitä uunipellille, leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrute:
300g tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
50g voita sulatettuna
1/2dl kahvia
Sulata voi, lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleilla, tms.
Kuvassa oleva kuorrutus ehti jäähtymään, joten vatkasin sen kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitin kuorrutteen pohjan päälle lastalla, mutta siihen jäi vähän ilmakuplia. Pursotutkset onnistuivat tällä massalla kivasti. Jatkossa säästän varmaan osan kuorrutuksista pursotuksiin jos pursottelutarve äkisti ilmenee, mutta kaadan osan suoran pohjan päälle, niin tulee tasaisempaa pintaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Varmasti huippu herkku! 🙂 Kuten teilläkin jo tullut klassikoksi. Nonparellit piristävät pintaa ja upeat pursotuskiehkurat tekevät tästä yksilöstä tosi fiinin! Niiiiin hyvää!