Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Perjantaipulla

Mokkapalat

24.3.2020

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33410_mokkapala-1_600x600.jpg

Vielä kerran yksi mokkapalaresepti :) Resepti on alun perin jostain vanhasta mainoslehdestä peräisin, kultaiselta 90-luvulta. Meidän perheen käsittelyssä se on muotoutunut tällaiseksi. Tämä resepti on ollut se, millä lapset opettelivat leipomaan ja näitä mokkapaloja on tehty kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja myyjäisiin, buffetteihin, ajan kuluksi, makeanhimoon ja ihan vaan leipomisen ilosta. Tämä resepti on myös aiheuttanut paljon naurua, koska kun lapset opettelivat leipomista, niin äitiä ei päästetty keittiöön. Opettelun tuloksena nämä mokkapalat on tehty niin monella tavalla väärin, että osa eri versioista on saanut jo oman nimen ja niitä on tehty uudelleen tarkoituksella. Esim. jos taikinaan tai kuorrutteeseen ei jostaan syystä osu kaakaojauhetta, tuloksena on safaripalat. En kuitenkaan suosittele unohtamaan taikinasta esim. jauhoja, koska tuloksena ei ole mokkapaloja vaan aika makea mutta vetinen uunimunakkaan oloinen suorite, testattu sekin...

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita sulatettuna
2dl vettä
2rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet, vesi ja voi sekaan. Sekoita sekaisin, sekoita mahdollisimman vähän, mutta niin, että taikina on tasaista. itse sekoitan taikinan aina sähkövatkaimella, pienimmällä teholla.

Levitä uunipellille, leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrute:
300g tomusokeria
2rkl kaakaojauhetta
50g voita sulatettuna
1/2dl kahvia

Sulata voi, lisää muut aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja koristele nonparelleilla, tms.
Kuvassa oleva kuorrutus ehti jäähtymään, joten vatkasin sen kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitin kuorrutteen pohjan päälle lastalla, mutta siihen jäi vähän ilmakuplia. Pursotutkset onnistuivat tällä massalla kivasti. Jatkossa säästän varmaan osan kuorrutuksista pursotuksiin jos pursottelutarve äkisti ilmenee, mutta kaadan osan suoran pohjan päälle, niin tulee tasaisempaa pintaa.

Ainesosat

Kahvi

Kategoriat

Leivokset

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33410_20200531_103503_400x400.jpgPerjantaipullaMaidoton kakku talonrakentajalle ja sisustajalle
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33410_mokkapala-1_400x400.jpgPerjantaipullaMokkapalat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33410_20200321_174743_400x400.jpgPerjantaipullaGrillisämpylät
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/33410_20200215_164425_400x400.jpgPerjantaipullaPerunaruusut
1

Kommentit (1)

Kinuskiemo
25.3.2020 17:37

Varmasti huippu herkku! 🙂 Kuten teilläkin jo tullut klassikoksi. Nonparellit piristävät pintaa ja upeat pursotuskiehkurat tekevät tästä yksilöstä tosi fiinin! Niiiiin hyvää!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa