Kinuskileipomo Perjantaipulla

Kategoria: Kakkupohjat,  Koristeet,  Pursotukset,  Täytekakut,  Teemajuhlat Nähty 1228 kertaa
 
31.05.2020
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: Maidoton

LUKIJAN RESEPTIMaidoton kakku talonrakentajalle ja sisustajalle


Molemmat lapseni valmistuivat ammattiin tänä keväänä ja ei kun kakkua tekemään :) Kakkuresepti on muokkautunut matkan varrella tällaiseksi, kun kummipoikaa varten piti kehitellä helppo, näyttävä ja maidoton täytekakku. Olen tehnyt tästä lukemattomia versioita vuosien varrella ja nyt siis valmistujaiskakut tuoreille ammattilaisille. Tyttäreni 19v eli tuo sisustaja, teki kakkupohjat. Kysyi että millaiset pitää tehdä, ja kun sanoin että saat vapaat kädet, niin nauroi että oletko ihan varma :)

 

Hieman yllätyin kun halkaisin tuon sinisen pohjan... Ja vielä vähän enemmän tuosta erivärikkäästä !!

Talonrakentajan ja sisustajan kakut

2kpl 16cm kakkuvuokaa

Pohjat (tästä tulee nuo molemmat. Tarkasta, että vuokasi mahtuvat samaan aikaan uuniin!!):
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl  leivinjauhetta
elintarvikeväriä

Vatkaa huoneenlömpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sihtaa siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti koko ajan kunnes tasaista. Jaa valmis taikina osiin ja värjää haluamallasi tavalla. Jauhota tai paperoi molemmat vuoat ja sommittele eri väriset taikinat vuokiin. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.


Täyte:

Tyrnicurd:
2,5 dl tyrnimehua
1,5 dl sokeria
50 g maidotonta margariinia
2 rkl maissitärkkelystä
4 kananmunan keltuaista

Täytteeseen lisäksi:
2 prk soijavispiä
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä tai tyrnimehua

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Laita valkuaiset jääkaappiin kannellisessa rasiassa. Mittaa kattilaan tyrnicurdin aineet. Lämmitä hiljalleen kiehuvaksi ja sekoita koko ajan. Kun seos kiehahtaa, se paksuuntuu ja on valmista. Jäähdytä.

Vatkaa soijavispit vaahdoksi, liota liivatelehdet ja sekoita ne kiehuvaan vesi- tai mehutilkkaan. Sekoita soijavispiin liivate ohuena norona ja tyrnicurd. Sähkävatkaimella saa parhaan tuloksen.

Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. Laita kakkuvuoan pohjalle kakun päällimmäinen osa, päälle tyrnivaahtoa ja jatka kunnes molemmat kakut on täytetty. Tarvittaessa voit kostuttaa pohjia vesi- tai tyrnimehulla. Täytettä tulee aika paljon, joten voit tarvittaessa jatkaa vuoan reunoja leivinpaperilla. Päällimmäinen kerros voi olla tyrnivaahtoa tai kakkua, ihan vaahdon riittävyyden mukaan. Laita kakut yön yli jääkaappiin hyytymään.

Koristelu:

Sveitsiläistä marenkia
sokerimassaa
pensasmustikoita
mansikoita

Sveitsiläinen marenki:
Laita valkuaiset ja sokeri teräskulhoon, kulho kattilaan. Kattilaan vähän vettä pohjalle , kattila hellalle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan vatkaten marenkia. Vatkaa vaahtoa yhteensä noin 10 minuuttia kuumassa vesihauteessa. Valkuaisvaahto muuttuu kiiltäväksi ja paksuksi. Sen jälkeen siirrä kulho kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä vatkaamalla vielä minuutti tai pari.

Ota kakut kylmästä ja kumoa tarjoilulautaselle. Kuorruta kakut kokonaan ohuella kerroksella marenkia. Kaulitse sokerimassasta kakun päälle sopiva pala ja leikkaa se pyöreäksi esim. kulhon avulla ja nosta kakun päälle. Sisustajalla on keltainen ja talonrakentajalla vihreä päällinen. Tee sokerimassasta haluamiasi koristeita, näissa kakuissa on vasarat, sahat, tiiliä, maalitela yms työkaluja sekä kukkia. Koristele pinta marenkipursotuksin ja sokerimassakoristein. Pinkki ruusu on värjättyä marenkia, punaiset kukat sokerimassaa. Näihin tuli lisäksi mansikkakukkia ja pensasmustikoita.

Ja eikun juhlimaan 🙂 Onnea rakkaat!

Vaikeusaste: Keskitaso