23.3.2020
2dl maustamatonta jogurttia
1/2 dl vettä
1tl suolaa
1rkl sokeria
1pss kuivahiivaa
3rkl oliiviöljyä
6dl vehnäjauhoja
Sekoita jogurtti ja vesi ja lämmitä reilusti kädenlämpöiseksi (+42). Sekoita muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Taikina on valmista, kun irtoaa kulhon reunoista. Jätä kokoamaan huoneen lämpöön noin puoleksi tunniksi. Jaa taikina paloiksi ja taputtele jauhoitetuilla käsillä leipäsiksi. Paista grillissä noin 3 minuuttia per puoli. Voi valmistaa myös pannulla tai uunissa. Meillä oli vähän kuumana toi grilli, harvemmin maaliskuun pakkasessa grilliä tulee lämmitettyä, joten lämpötilan arviointi meni vähän sinne päin.
Alkuperäinen resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/grillatut-jogurttileivat
Päälle tapenadea
1prk tummia oliiveja
2rkl kapriksia
1 valkosipulin kynsi
2rkl oliiviöljyä
Kaikki ainekset hienonnetaan sauvasekoittimella tasaiseksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Grillikuuma sämpylä maistuu mahtavalta! Päälle oliivinmakuista tapenadea, ja se on menoa! Maustetahnan puuttuessa sipaisu voita vie sekin kielen mennessään. 🙂
Maaliskuussa (!) kaikki tuo lähes eksoottista!