9.5.2014
Pohja:
2dl auringonkukansiemeniä
1,5dl kuivattuja, pehmeitä, kivettömiä taateleita
2rkl raakakaakaojauhetta
1tl vanilja (esim. leivontauutetta)
1rkl juoksevaa hunaja
Ripaus suolaa
0,5dl vettä
n.1dl kookosjauhoa (-sen verran, että taikina kiinteytyy!)
Jauha ak-siemenet blenderissä. Lisää taatelit pieniksi pilkottuina, kaakao, vanilja, suola ja hunaja.
HUOM! Kaakaon voi jättää pohjasta pois, jos ei halua niiiin suklaisaa torttua…mutta en ymmärrä miksi kukaan ei haluaisi… 😉
Kaada seos kulhoon, lisää vesi ja ”kiinteytä” käsin kookosjauhoilla muovailtavaksi massaksi.
Muovaile taikina kookosjauholla jauhotettuun tarjoiluastiaan. Tee pienet reunat muodon vuoksi 🙂 Laita pohja jääkaappiin jähmettymään.
Itse taiteilin pohjan kylmästi halkaisijaltaan 24cm lautaselle, jolloin kakku mahtuu helposti jääkaappiin ja myös helppo tarjota.
Täyte:
2dl cashew-pähkinöitä (huuhtele, liota pari tuntia ja huuhtele uudestaan, ennen täytteen tekoa!)
1rkl kookosöljyä
1tl hunajaa
2rkl raakakaakaojauhoa
(n.1rkl vettä)
Blendaa cashew-pähkinät tasaiseksi tahnaksi, lisää vesi tarvittaessa.
Lisää muut aineet ja blendaa tasaiseksi.
Levittele täyte pohjan päälle, koristele jos haluat, esim. kookosrouheella, pähkinöillä, hedelmillä…
Tökkää kakkunen takasin jääkaappiin ja nauti puolen tunnin päästä kaffen kanssa.
P.S. Ajattelin testata ens kerralla pohjan ja täytteen väliin jonkun kirpakan hillon, esim. aprikoosin, jollon maku vois olla aika sacher!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5606 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Siis minähän olen suklaan ystävä! Just olin päättänyt pitää vähän matalampaa profiilia suklaan kanssa. Pitäisikö tehdä uusi päätös? 😉 Listan kärkeen menee joka tapauksessa.