Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo pellavapaita

Rahkapiirakka hiivataikinaan nro 2, nestettä 5 dl

31.3.2023

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20230331_174524_2_600x600.jpg

Tässä vielä palasina viimeksi leivottu rahkapiirakka. Sen verran tästä vain, että tein 5 dl:n taikinan ja tulikin tosi tuhti piirakka :) Reunapalat ovat paksut, kohosi niin kovasti taikina, mutta pehmeää ja hyvää nisua ovat nekin.

Rahkapiirakka hiivataikinalla pellille, nestettä 5 dl

5 dl kädenlämpöistä vettä
40 * 50 g hiivaa eli riittää esim. 3/4 palaa (tai kaksi pussia kuivahiivaa)
1,5 tl suolaa
1,5 dl hienoa sokeria
4 tl kardemummaa tai maun mukaan tai ei ollenkaan
125 g voita tai margariinia
n. 13-15 dl vehnäjauhoja, näppituntuma paras apu, tarkkaa määrää vaikea sanoa, jauhot eivät aina samanlaisia ole

Valmista hiivataikina perinteiseen tapaan. Anna sen kohota kaksinkertaiseksi. Puristele ilmakuplat pois ja ota
erilleen n. 1/4 ristikkonauhoja varten. Kauli 3/4 taikinasta uunipellin kokoiseksi levyksi. Tai isommaksikin.
Leivinpaperille nosta (tai kaulitse sen päällä) levy ja taputtele ja venyttele käsin lempeästi taikinaa uunipannun
reunoille ”pystyyn”.
Pyörittele nauhoja erilleen otetusta taikinasta ristikkoa varten. Jätä nekin kohoamaan liinan alle leivinpöydälle.

Tee täyte: Laitoin 750 g maitorahkaa ( 3 Valion purkkia, a 250g)
4 kananmunaa
reilu 1 dl hienoa sokeria eli laita maun mukaan, maistele lopuksi
4 tl vanilliinisokeria tai maun mukaan vähempikin, mietohan maku on tosin
1 rkl perunajauhoja, aivan tasainen lusikallinen (sekoitin kerman sekaan ja kaadoin täytemassaan)
1,25 dl kuohukermaa ( joskus laitan ja joskus en, sillä tämä ei kuulu muistojeni alkuper. ohjeeseen)

Sekoita täytteen ainekset ja kaada täyte kohonneen taikinapohjan päälle. Lopuksi pyöritellyt ristikkonauhat asettele täytteen päälle. Voitele ne ja reunat kananmunalla.

Paista uunin keskivaiheilla 175 asteessa n.25-35 minuuttia. Tarkkaile ja toimi oman uunisi mukaan 🙂

Tällä taikinamäärällä tulee huisin muhkea, mehevä piirakka. Ei ehkä semmoinen edustusversio, mutta kotiväelle makoisa 😀

Kategoriat

Makeat piirakat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Upea-kiilto_400x400.jpgpellavapaitaTuunattu Simasuun juustokakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20230331_174524_2_400x400.jpgpellavapaitaRahkapiirakka hiivataikinaan nro 2, nestettä 5 dl
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Rahkapiirakka-pullataikinaan_400x400.jpgpellavapaitaRahkapiirakka pellille hiivataikinasta
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20221104_141348_2_400x400.jpgpellavapaitaSkonssit, englantilaiset teeleivät
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Lihapiirakka-hyvaa_400x400.jpgpellavapaitaLihapiirakka rahkavoitaikinasta, pellille
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_Pannukakku_400x400.jpgpellavapaitaIhana pannukakku

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa