KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo pellavapaita

Lakujäätelö

13.10.2022

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14440_20221008_124217_2_600x600.jpg

Innostuin Kinuskikissan jäätelöresepteistä, kun ei tarvita jäätelökonetta. Lakritsijäätelön ohjeessa oli aineksia, joita ei ollut lähikaupassa saatavilla. Mietiskelin muita vaihtoehtoja makua antamaan. Muistin Hopeatoffeet ja kuohukerman, kaupan valmiin lakukastikkeen...Siitä se selkeni, ja jäätelö on huippuhyvää Hopeatoffeen makuista ja suussa sulavaa herkkua :) (En tiedä, voiko Easy Whippingiä kuumentaa, siksi kuohukermaa käytin Hopeatoffeen sulattamiseen.)

5 dl (2 prk) Oddlygood Easy Whipping- vispituotetta

1 dl Glukoosisiirappia

1 dl Kuohukermaa

100g Hopeatoffee-karkkeja, paperit poistettuina punnitsin

Kaupan valmista lakritsikasiketta (on vegaaniseenkin ruokavalioon sopiva)

Turkinpippureita (ruskeita käytin)

 

1. Kaada kuohukerma (paksupohjaiseen) kattilaan, lisää kuoritut Hopeatoffeet. Hiljaisella lämmöllä sekoittele seosta, kunnes toffeet sulavat.

2. Jäähdytä seosta esim. kylmässä vesihauteessa aluksi. Itse laitoin sen jälkeen pikkukulhossa pakastimeen lyhyeksi toviksi. Tarkkaile, ettei jäädy! Voit myös pitää jääkaapissa yön yli. Itse käytin pakasteessa olon jälkeen, kun vaikutti reilusti kylmältä. Vaahtoutuu näet vain täysin kylmänä.

3. Riko turkinpippureita jauheeksi esim. morttelissa tai pyyhkeenmutkassa vasaralla / perunanuijalla. Riko toinen satsi rouheeksi. Se on kivaa koristeena, mutta hampaille tuhoisaa, jos pureskelee.

4. Vatkaa Easy Whipping vaahdoksi. Lisää Hopeatoffeeseos, jatka vatkaamista, jotta kuohukermainen toffeeseos vaahtoutuu myös. Lisää glukoosiseos ja vatkaa niin, että se sekoittuu kunnolla. Seos on nyt sementinharmaata 🙂

5. Lusikoi massaa haluamaasi pakastuksen kestävään astiaan ”pohjanpeitto”.  Itse käytin muovisia jäätelörasioita 2 kpl.  Töräytä kaupan lakritsikastiketta esim. kiemurana massan päälle ja ripota myös turkinpippurijauhetta.

Toista näitä kerroksia, kunnes massaa on päällimmäisenä. Kerrosten määrä riippuu  siitä, miten paksusti haluat pelkkää jäätelömassaa olevan maustekerrosten välissä. Laitoin ehkä kaksi maustekerrosta.

6. Päällimmäisen massakerroksen pintaan tee vaikka kuvioita kaupan lakritsikastikkeella ja lisää turkinpippurijauhetta / -rouhetta, miten makunystyräsi kaipaavat. Ja sitten pakkaseen tekeytymään.

Lakukinuski tekee jäätelöstä pakkasesta otettaessa hiukan jähmeämpää kuin esim. Kinuskikissan korvapuustijäätelö on, mutta hyvin saa annokset tehdyksi. Tosin voihan kokeilla lisätä 1-2 rkl glukoosisiirappia yli ohjeen seuraavalla kerralla, jos kokee kovuuden liialliseksi. Kokeilu on kiinnostavaa!

Kategoriat

Jäätelöt

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa